accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A leghasznosabb eszközök a tavaszi kertrendezéshez

utazomajom /

Ahogy a természet ébred, zöld leveleivel emlékeztet minket is arra, hogy itt az idő nekilátni a gondozásának. Ha ragyogó, színekben pompázó kert a célja, fontos még időben utánanézni és beszerezni a megfelelő eszközöket. Segítünk a választásban!

Fő a kényelem és biztonság!

A kerti munkáról nem a makulátlanul tiszta, fehér ruházat jut eszünkbe elsőként, de nem is a divatozás a fő szempont. A különböző kerti tevékenységeket a leghatékonyabban kényelmes, jól szellőző és réteges ruházatban érdemes elvégezni.

A kényelmen kívül a biztonság is alapvető szükséglet, ezért a megfelelő védőruházatról sem szabad elfeledkezni. Tavaszi lemosópermetezés esetén ajánlott a maszk, a munkavédelmi kesztyű és a védőszemüveg használata. Ezzel sokat tehetünk egészségünk megóvása érdekében, és a védőeszközök bármikor újra használhatóak. A különböző kerti csizmákból már bármilyen színűt és fazonút beszerezhet, akár egészen mintás és élénk darabokat.

Alapvető kerti eszközök, szerszámok

Akár nagy tapasztalattal rendelkezik, akár még újdonság a kertrendezés, három eszközre biztosan szüksége lesz. Az ásó, a kapa és a gereblye alapvető kerti szerszámok, amelyekkel számos kerti munkában lehet számolni. Ezek az eszközök hasznosak korai zöldségek vetésénél, saláta- és káposztafélék palántázásánál, de gyommentesítésre, komposztálásra vagy gyepfrissítésre is befoghatjuk őket.

Az eszközök folyamatos használata miatt érdemes tartósságra törekedni vásárláskor. A jó eszköz masszív, de kényelmes, jó kialakítása lévén könnyebb lesz a munka.

A következő lépések

A nagy fagyok után a következő teendő az elszáradt növényi részek és falevelek eltávolítása, illetve a metszés. Ahhoz, hogy egészséges, szép termést várhassunk, elengedhetetlen a sövények, gyümölcsfák és cserjék karbantartása. A legjobb barátunk a metszőolló lesz, aminél szintén fontos szempont a kézbe illeszkedés és a kényelem.

Zöld tipp: A rakoncátlan ágakat zsineggel és kötöződróttal is könnyen formázhatjuk, a leeső növényrészekből pedig készítsünk komposztot! Ez újra felhasználható lesz zöldtrágyaként, amely nagyon hasznos a földnek. A nyesedékeket pedig zöldhulladékgyűjtő zsákokba téve elszállíttathatjuk.

Hogyan is öntözzünk?

Bármilyen fázisban is van a növényünk, földben, cserépben, vagy gyümölcsfa formájában nő, a megfelelő minőségű öntözővízről gondoskodnunk kell. Az egyik legjobb választás az esővíz gyűjtése különböző tartályokban, hordókban. Ez a módszer időt és pénzt is spórol nekünk, és a növények is nagyon hálásak lesznek. Szintén változatos méretben és kialakításban kaphatók műanyag vagy horgonyzott locsolókannák, de az öntözőrendszer szerelmeseinek is kedvező lehetőségek állnak rendelkezésre.

Élvezze a professzionális eszközök nyújtotta sikerélményt a kerti munkák során! Nézze meg a VasMuszakiBolt.hu kínálatát, és készüljön fel a tavaszi munkálatokra!

Ajánlatok