accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A profi otthoni hajfestés titka

utazomajom /

Nem mindenkinek van ideje ellátogatni a fodrászhoz, és a székében ülni jó két-három órát egy hajfestés miatt. Ilyen esetben legtöbbször az az egyetlen opció marad, ha fogod magad, és te fested be a sörényedet saját kezűleg.

Az otthoni hajfestés ugyan elsőre egyszerűnek tűnhet, valójában azonban rengeteg dologra kell odafigyelni közben. Ezért is gondoltunk arra, hogy az alábbi cikkben összegyűjtjük azokat az apróságokat, amelyeket, ha betartasz, akkor biztosan elégedett leszel a végeredménnyel.

Válaszd ki a hajfestéket!

Az otthoni hajfestés egyik legkritikusabb része a hajfesték árnyalatának kiválasztása. Itt leginkább arra érdemes törekedned, hogy a kiszemelt tónus harmonizáljon a szemeddel és a bőrtónusoddal. Vagyis verd ki a fejedből azt a gondolatod, hogy például a csodaszép ében fekete hajadból platinaszőkét varázsolj, mert annak biztosan nem lesz jó vége!

Ehelyett javasoljuk, hogy válaszd a DOUGLAS hajfesték kínálatában is fellelhető hármas védelemmel ellátott L’Oréal Paris Excellence tartós hajfestékéből a sötét vagy a nagyon sötét barna árnyalatot. Ha hosszú a hajad, akkor érdemes két vagy három flakonnal is venni belőle, nehogy a festés közben érjen bármiféle meglepetés.

Végezz allergiatesztet!

Amennyiben előfordult már korábban, hogy a bőröd rosszul reagált egy bizonyos hajfestékre, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy a festés előtti napon végezz el egy allergiatesztet.

Ehhez annyit kell tenned, hogy kibontod a tubust, és egy kis fülpiszkáló segítségével felviszel egy keveset a füled mögötti bőrterületre. Ha festék felvitelétől bármiféle allergiás reakció is megjelenik, akkor jobb, ha mellőzöd a használatát.

Fesd be a hajad!

A tökéletes hajfestéshez szükséged lesz egy jó minőségű ecsetre, és egy törölközőre, amit nem sajnálsz. De ezek mellett érdemes még egy kisebb tálat is előkészítened, amiben kikeverheted a hajfestéket, mivel így egy sokkal egységes szín érhető el.

Miután kikészítetted a szükséges eszközöket, ideje átfésülnöd alaposan a séródat, mert a legkisebb csomó is komoly problémát okozhat. Ha ezzel megvagy, kezdd el a festést a hajad tövénél, és csak ezután kend be a tincsek többi részét is! Az archoz közeli területeknél és az apró tincseken érdemes az ecsetet lecserélned egy fogkefére, mivel ezzel sokkal könnyebben lefesthetőek a nehezen elérhető részek. Amennyiben pedig nem az egész hajkoronádat akarod befesteni, hanem csak egyszerű melírcsíkokat szeretnél, egy szimpla fogkefével az is megoldható.

Végül miután letelt a várakozási idő, húzz egy extra gumikesztyűt, és öblítsd át tiszta vízzel a hajadat. A hajmosást pedig javasoljuk, hogy legalább 3-4 napig pihentesd. Ez ugyanis garantálja a szín tartósságát, és azt, hogy tincseid kevésbé fognak roncsolódni.

Nos, ezek lennének azok a dolgok, amelyekre az otthoni hajfestés során figyelni kell. Ha követed a fenti tippjeinket, és elég időt szánsz a folyamatra, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a hajad szebb lesz, mint valaha.

Ajánlatok