accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Wizz Air az egyik legfenntarthatóbb légitársaság?

utazomajom /

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a légitársaság valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.

A Wizz Air utaskilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása a legalacsonyabb az iparágban, és további céljaként a légitársaság 2030-ig újabb 25 százalékkal tervezi csökkenteni a karbonkibocsátás intenzitását. A Wizz Air fenntarthatósági stratégiájának szerves része a flotta megújítása is. A légitársaság folyamatosan új Airbus A321neo modellekre cseréli repülőgépeit: 2022-ben 34 darabbal bővült flottája. Az új Airbus A321neo a légi közlekedés legújabb technológiáit ötvözi, és jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál: a zajterhelés közel 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás 20 százalékkal, a nitrogén-oxid-kibocsátás pedig 50 százalékkal kevesebb az előző típushoz képest.

A Wizz Air az Airbus A321neo legnagyobb üzemeltetője Európában, és világszerte az egyik legnagyobb önálló rendelésállománnyal rendelkezik: több mint 300 korszerű Airbus A321neo repülőgép várja, hogy szolgálatba álljon, és hozzájáruljon a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez. A tervek szerint a Wizz Air „neo” technológiájú repülőgépeinek aránya az aktuális pénzügyi év végére meghaladja az 50 százalékot. A légitársaság jelenleg 177 Airbus repülőgépből álló flottát üzemeltet, amelyek átlagéletkora 4,6 év – ez a legfőbb versenytársak esetében nagyjából 10-re tehető. Magyarországon a tavalyi évben a Wizz Air járatok több mint 40 százalékát teljesítették A321neo modellel, és az idei évtől már csak ezek a
környezetkímélőbb modellek repülnek Budapestről.

A flotta megújítása mellett a Wizz Air folyamatosan újabb üzemanyaghatékonysági megoldásokat dolgoz ki, illetve fejleszti az ehhez kapcsolódó analitikai rendszereit. A légitársaság emellett megállapodást írt alá az Airbusszal a hidrogénüzemű repülőgépekben rejlő lehetőségek feltárásáról, valamint az OMV-vel a fenntartható légijármű-üzemanyagok 2023 és 2030 közötti szállításáról. Ezek az együttműködések tovább bizonyítják a Wizz Air elkötelezettségét, hogy az évtized végére csökkentse a szén-dioxid-kibocsátás intenzitását.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Wizz Air utasai a leginkább környezettudatos döntést hozhatják meg, amikor velünk repülnek. Úgy sikerült elérnünk iparágvezető fenntarthatósági pozíciónkat, hogy a leghatékonyabb és legmodernebb repülőgépeket üzemeltetjük, és a pozitív hatásra összpontosítunk. Hálásak vagyunk mindazért a kemény munkáért, amelyet a vállalatnál mindenki elvégzett annak érdekében, hogy az eddigi legalacsonyabb éves szén- dioxid-intenzitásunkat produkálhassuk” – mondta Johan Eidhagen, a Wizz Air emberi erőforrásokért és fenntarthatóságért felelős igazgatója.

Ajánlatok