accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Algéria varázslatos látnivalói februárban Budapestre költöznek

utazomajom /

Idén sem maradunk Utazás Kiállítás nélkül! 2019. február 21-24. között a Hungexpo ismét várja az utazás szerelmeseit, akik 3 napon át élvezhetik a közel 300 kiállító, köztük 21 ország és számos utazási iroda programjait, ajánlatait. Az esemény kiemelt külföldi vendége Algéria, míg belföldi helyszínek közül Bács-Kiskun megye és Kecskemét, valamint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram lesz a kulturális díszvendég.

Kihagyhatatlan látnivalók Algériában

Algéria, az afrikai kontinens legnagyobb országa változatos tájakkal és számos látnivalóval várja a látogatóit. Európától ugyan csak néhány órás utazás választja el, ám Algériába érve egy teljesen más világba csöppenünk. UNESCO Világörökségi helyszínek, a római birodalom emlékei és a berber múlt, az arab és a francia kultúra keveredése mellett a természet is nagyon sokszínű. Mediterrán tengerpart, hófedte hegycsúcsok és sivatag fogadja az ideérkezőt.

Ain-Taya, Algéria

A legfőbb látványosság természetesen a Szahara vidéke, ahol a véget nem érő homokvidék és a titokzatos, pezsgő városok még a sokat látott utazók fantáziáját is magával ragadják, de emellett több titokzatos algériai várost is érdemes felfedezni.

Algír

A gazdag történelemmel és gyönyörű építészettel rendelkező fővárost a törökök alapították. Óvárosa, a Kaszba egy kanyargós sikátorokból álló útvesztő, amelyet az utcák patakokként szelnek át. Érdemes felfedezni a Dar Hassan Pacha-t, a város egyik legrégebbi kastélyát is. Algír óvárosa gyönyörű kontrasztot tár a nyugati turisták szeme elé, bepillantást nyújtva számukra Algéria múltjába, jelenébe és jövőjébe.

Oran

Oran, Algéria második legnagyobb városa, jellegzetes szépségű, lüktető kikötőváros. Oran már önmagában is látványosságnak számít a felfedezésre váró történelmi épületeivel, szép mecseteivel, a Kaszbával és Le Theatre-vel. Építészeti remekművek kínálata tekintetében Algéria talán leggazdagabb városa. Oran kiváló helyszínt biztosít búvárkodáshoz, az algériai konyha felfedezéséhez és a rai zene megismeréséhez, amelynek a gyökerei szintén a városban erednek.

Szahara

Tlemcen

Aki lélegzetelállító mór épületeket szeretne megcsodálni Algériában, annak szinte kötelező ellátogatnia Tlemcenbe. Az itteni épületek szépségükben vetekednek a dél-spanyolországi és marokkói építészeti művekkel. A leghíresebb látnivalók a Nagy Mecset, az Eiffel-híd és a vízesések a Tlemcen Nemzeti Park közvetlen közelében találhatók.

Tlemcen, Algéria

El Oued

Az „ezer kupola városának” is nevezett El Oued kis oázis a végtelennek tűnő homoktengerben. Becenevét a városban emelkedő számtalan kupolával fedett épületről kapta. A kupolák védelmet voltak hivatottak nyújtani a nyári napok óriási hősége ellen. El Oued felkeresése mellet szóló másik fő érv turisták számára a vásárlás, hiszen a város az ország egyik legjobb vásárlási lehetőségeket kínáló helyszíne. A legnépszerűbb portéka a szőnyeg és a hagyományos algériai papucs, az affane.

A legtöbb algériai tárt karokkal várja a turistákat, és örömmel ad betekintést az életébe az országába érkezőknek. Ismerd meg Te is ezt a varázslatos világot az Utazás Kiállításon, és ha tetszett, keresd fel személyesen is!

NYERD MEG ALGÉRIA FŐDÍJÁT AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON! A nyeremény 1 db 2 fő részére utazás repülővel Algériába, 5 éj szállás teljes ellátással algír városnézéssel és Algéria dél-nyugati részének meglátogatásával.

Belföldi díszvendégek az Utazás Kiállításon

Bács-Kiskun megye és Kecskemét 28 település és 6 szervezet összefogásával mutatja be sokszínű vidékét. Az érdeklődők néhány nap alatt megismerhetik a hajósi pincesort, a végtelen bugaci pusztát, képzeletben sétálhatnak a bajai Duna-parton, csobbanhatnak a félegyházi fürdőben, és megcsodálhatják a kecskeméti Cifrapalotát.

A Cifrapalota épülete Kecskeméten

Az ország legnagyobb megyéjének fürdőiben mindenki megtalálhatja az igényének megfelelőt. A ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdőt, vagy akár a félegyházi Róna Kincse Gyógyfürdőt jó szívvel ajánljuk a családiasabb légkörre vágyóknak, míg a Kecskeméti Fürdő, vagy a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő pezsgésével, gazdag gyógyászati és wellness szolgáltatásaival várja látogatóit.

A két nagy folyó, a Duna és a Tisza oltalmazva öleli ezt az egyedülálló szépségű alföldi tájat, különleges hangulatú, pazar fürdőhelyekkel ajándékozva meg a természetkedvelőket. A bajai, tiszakécskei folyópartok és a Tiszaugi holtág mellett, a kecskeméti szabadidőparkban, a kunfehértói tófürdőben, a soltvadkerti Vadkerti-tónál és a Dunapataj közelében fekvő Szelidi-tónál lehet élvezni a szabadvízi strandok szabadságát.

Tiszakécske

AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON MOST WELLNESS PIHENÉST NYERHETSZ! A nyeremény 1 db 2 felnőtt és 2 gyermek részére szállás 2 éjszakára félpanzióval családi szobában a négycsillagos Barack Thermal Hotel & Spa-ban Tiszakécskén korlátlan gyógy- és élményfürdő, szaunavilág használattal – Bács-Kiskun megye és Kecskemét jóvoltából

Hasznos információk

A kiállításra érdemes elővételben, online jegyet váltani, amellyel pénzt spórolhatunk és még a sorban állást is elkerülhetjük. A rendezvényre utazóknak ezúttal is 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-Start. A belépőjegy megvásárolható OTP SZÉP kártyával, a Hungary Card pedig 50% kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát. Az Utazás kiállításról további részletek olvashatók az utazas.hungexpo.hu oldalon.

Találkozzunk 2019. február 21-24. között az Utazás kiállításon!

(fotók: pixabay)

szponzorált tartalom.

Ajánlatok