accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Soha nem látott sebességgel terjed a COVID Angliában, mégis eltörlik a tesztkötelezettséget péntektől

utazomajom /

Január 7-től nem kötelező az indulás előtti negatív PCR teszt az Angliába utazóknak és érkezés után is elég lesz egy gyorsteszt. Grant Shapps közlekedési miniszter egy twitter posztban kiegészítette a Boris Johnson brit miniszterelnök által beharangozott intézkedést azzal, hogy csak az oltottakra vagy a 18 éven aluliakra vonatkoznak az enyhítések. Az új szabályozás pénteken hajnal 4 órától lép életbe.

A kormány azzal indokolta a döntést, hogy az omikron variáns olyannyira dominánssá vált, hogy már nem indokoltak a korlátozások, hiszen azok a tapasztalatok alapján nem tudták lassítani a járvány terjedését. Továbbra sem lehet azért teljesen szabadon utazni, hiszen az érkezést követő 48 órán belül egy antigén gyorstesztet kell végeztetni és amennyiben az eredmény pozitív, a következő lépésben PCR tesztet is kell csináltatni.

Először furcsának tűnhet az enyhítés pont akkor, amikor a lehető legtöbb fertőzöttet találták a szigetországban, viszont jól látható módon az ilyesfajta korlátozások egyetlen hatása a turizmus totális beszántása volt, valódi pozitív eredményt hoztak.

Az oltások és a korlátozások ellenére a világban minden eddiginél több új fertőzöttet azonosítottak a napokban. Közel háromszor annyi aktív esetet regisztráltak tegnap, mint a legerősebb hullám legrosszabb napjaiban.

Ajánlatok