accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Átmeneti költöztetés raktározással? Erre is van megoldás!

utazomajom /

Egy költöztetés általában elég hosszú távra szól. Ilyenkor a régi ingatlant vagy eladjuk, vagy kiadjuk, extrém esetben lebontatjuk. Viszont vannak olyan esetek is, amikor nem erről van szó, mert csak egy átmeneti időszakra kell kiköltöznünk. Sőt olyan is van, amikor kicsit hosszabb időre nem tudjuk hova tenni a bútorainkat.

Ilyen esetekben nemcsak simán költöztetőre lesz szükségünk, hanem valakire, aki raktározza is a bútorainkat. Szerencsére ma már erre is vannak kiváló megoldások!

Költöztetés: csak megbízható partnerrel!

Az első és legfontosabb, amire figyelnünk kell, az az, hogy a költöztetés csak olyan partnerre legyen bízva, aki megbízható és tapasztalt. Nagyon sok problémától óvhatjuk meg magunkat, ha erre odafigyelünk!

De ki nevezhető kellőképpen megbízhatónak és rutinosnak? Kiváló példa erre a Servitius és Partnerei költöztetés. Náluk nem beugrós kollégák vannak, ami óriási fegyvertény ezen a piacon. A konkurenciánál jellemzően sok a beugrós, mert csak akkor foglalkoztatják őket, ha van elég megbízás. Ezzel szemben itt állandó kollégák vannak, akik így megfelelő rutinra tesznek szert, és nem esnek ki a ritmusból, így biztosabb is a kezük.

De bárkit is bíznánk meg, először is győződjünk meg a megbízhatóságáról! Erre a legegyszerűbb módszer az, hogy megnézzük, vannak-e elérhetőségei, azokon elérhető-e, és ha nem, akkor visszahív-e minket. A hívás során hogyan beszélnek velünk? Csak le akarnak rázni egy szóbeli megállapodással? Vagy valóban ki szeretnék deríteni a feladat részleteit? És ami a legfontosabb: írásban adnak árajánlatot?

Csak az írásos árajánlat az elfogadható! Ez lesz ugyanis később a hivatkozási alapunk, ha bármi vitánk lenne. Ehhez ragaszkodjunk! Ahogy ahhoz is, hogy írásban igazolják vissza, hogy mikor érkeznek a címünkre a költöztetéshez.

De most már nézzük azokat az eseteket, ha raktározásra is szükségünk van!

Felújítás?

Egy felújítás során előfordul, hogy a bútorok maradnak, de ameddig tart az egész megújulás, addig útban vannak. Ekkor a legjobb, ha erre az 1-2 hónapra eltüntetjük őket a házból vagy lakásból. Mehetnek a szülőkhöz is, de ha túl távol vannak, vagy nem megoldható náluk a tárolás, akkor érdemes egy száraz, könnyen hozzáférhető raktárba szállítani őket.

Albérletváltás?

Amikor gyorsan ki kell költözzünk valami miatt egy albérletből, de még nincs meg az új, viszont vannak bútoraink, akkor ezek átmeneti tárolását is meg kell oldanunk valahol. Lehet csak pár hétről van szó, de akár 1-2 hónap is lehet, mire találunk megfelelő új albérletet magunknak.

Külföldre költözés?

Ha például a munkahelyünk külföldi érdekeltségénél vagy anyavállalatánál fogunk dolgozni pár hónapot, esetleg fél-egy évet, addig is tárolnunk kell valahol a vagyontárgyainkat. Utána ha visszajövünk, akkor úgyis szükségünk lesz rájuk.

Költöztetés és raktározás egyben!

Már vannak olyan cégek (mint a már említett Servitius és Partnerei költöztetés is), akik mindkettővel foglalkoznak. Így nem kell két külön vállalkozást találnunk a feladatra, elég csak egy megbízhatót.

Ajánlatok