accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az egyik legnagyobb online repjegyfoglaló oldal csődölt be!

utazomajom /

Június 29-én csődöt jelentett a legnagyobb görög online repülőjegy-foglaló portál, a Tripsta/airticket, amely magyar nyelvű foglalási oldalt is működtetett. Az iroda likviditási problémák miatt húzta le a rolót. – írja a turizmos.com

A társaság közleményében GDS-partnerét, az utazási szakma által használt egyik világméretű, elektronikus kommunikációs rendszert tette felelőssé a helyzetért, közleményük szerint „a szolgáltató nem honorálta megfelelően együttműködésünket, és ezért alakult ki masszív likviditási problémánk”.

A társaság leállította a repülőjegyek kiállítását, a cég magyar nyelvű oldala továbbra is elérhető, de foglalni nem lehet rajta. Az angol nyelvű központi oldalon értesítik a működésük felfüggesztéséről a látogatókat.

forrás: tripsta.hu – már keresni se enged az oldal.

A társaság közleménye arra is kitér, hogy a repülőjegy-értékesítési üzletágban különösen erős a verseny, mert nagyon alacsony nyereségszint mellett működik. Így a működés szempontjából kulcsfontosságú a likviditás.

A Tripsta/airtickets szerint dolgoznak azon, hogy az IATA-n keresztül rendezzék tartozásaikat a légitársaságok felé.

A cég 40 munkatársát tartotta meg a problémás ügyek megoldására. Ígéretet tettek arra is, hogy a kiadott jegyek gond nélkül felhasználhatók lesznek. Ha a későbbiekben valamilyen kereső a tripsta vagy az airticket oldalra irányít, javasoljuk, hogy még akkor se foglalj, ha sokkal olcsóbb lenne a repülőjegy.

Ajánlatok