accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az olcsó repjegyek világa

utazomajom /

Ha nyár akkor utazás! A jó idő közeledtével mindenki a nyári vakációt kezdi el szervezni, hiszen ilyenkor a legjobb az egész éves fáradalmakat kipihenni. Persze egész évben tudunk utazni, azonban mindig nagyon fontos, hogy milyen dátumokkal és mennyiért tudunk foglalni, van e átszállás vagy sem, pont a kiválasztott napon tudunk e repülni és mindezt időben vagy  1-2 nappal az utazás előtt tudjuk megoldani.

Aki nem otthonos az utazásszervezés világában az még mindig tud a klasszikus utazási irodák által kínált lehetőségek közül választani és a szabad idejéhez és anyagi lehetőségeihez mérten egy fix csomag mellett dönteni.

Azonban az utóbbi évtizedekben az efféle utazási irodák a háttérbe szorultak és az utazni vágyók az utazás minden részét saját maguk akarják elintézni, hiszen a szervezésbe fektetett idő és energia az út során hatalmas flexibilitásként és szabadságként fog megtérülni. Ha valaki mindig is Thaiföld homokos tengerpartjairól és szigeteiről álmodott, akkor célszerű magának eldönteni, hogy hol hány napot akar eltölteni, mintsem egy szervezett túra menetrendjéhez kelljen igazodnia. Ha pedig valaki mindig is Las Vegasba szeretett volna eljutni, hogy megtapasztalja a város légkörét, fényeit, híres roulette asztalait akkor ismételten sokszor egyszerűbb, ha magunk szervezünk meg mindent.

Sokszor azonban azon tud az utazás maga elcsúszni, hogy már nincs szabad jegy a kiszemelt napra vagy egyszerűen csak nagyon drága lett. Szerencsére az alábbi néhány online foglalási oldal ebben tud a segítségünkre lenni.

Érdemes az elején leszögezni, hogy nem csupán az alábbi foglalási oldalakon keresztül tudunk jó árban lévő jegyeket találni, illetve aki többet tud és szeretne költeni a kényelemre az is könnyedén meg tudja találni a számára legkedvezőbb ajánlatot.

Aki már keresett valaha online repjegyet annak biztos nem ismeretlen az expedia.com, a flights.google.com, a skyscanner.hu, a kayak.com és a momondo.com weboldalak. Sajnos nem létezik olyan, hogy ez a legeslegjobb oldal a legjobb ajánlatokkal így mindenféleképpen célszerű többet is kipróbálni, hogy rátaláljunk a számunkra legkedvezőbb lehetőségre.

Az oldalak hatékonysága érdemben a kereső motortól függ aminek a segítségével könnyedén meg tudjuk szervezni utunk minden egyes részletét, beleértve a hotel foglalásokat és az esetleges átszallasokat is.

Néha olyan opciók is rendelkezésünkre állnak, amelyekkel teljesen másképp tudjuk megtervezni utazásainkat. Egy egyszerű emlékeztető beállításával értesítést kapunk amint olcsóbb lett a jegyár. Ugyanakkor az is sokak számára hasznos lehet, hogy könnyen kideríthetjük, hogy melyik reptérről hova tudunk eljutni és a megadott dátumon melyik út a legolcsóbb. Így ha csak egyszerűen utazni szeretnénk bárhova, akkor miért ne választhatnánk a legolcsóbb megoldást?

Érdemes még megemlíteni az ún. “error fare”-eket, hiszen itt más elképzelés alapján tudunk jegyet foglalni. Sokszor olyan árajánlatok közül választhatunk, amely magának a foglalási rendszernek a hibáját kihasználva kínál néha hihetetlenül kedvezményes árú jegyeket. Az ilyen típusú ajánlatok hátulütője, hogy semmilyen rugalmassággal nem rendelkezik, így vagy jók a dátumok és a célállomás vagy sem. Azonban ha a mi részünkről tudunk alkalmazkodni, úgy egy anyagi szempontból nagyon baráti út vár majd ránk.

Mondani sem kell, hogy a légitársaságok oldalait sem szabad elfelejtenünk, hiszen itt is tudunk nagyon jó ajánlatokkal találkozni. A nap végén bárhogy is döntsünk, célszerű egy kis időt és energiát fektetni a keresésbe, mert az utolsó pillanatban történő repjegy változtatás továbbra sem egy pénztárcabarát lehetőség.

Ajánlatok