accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az utazás „must have” darabjai, avagy így indulj

utazomajom /

A kisebb és nagyobb útra ugyanúgy szükséges felkészülni, esetleg a mennyiségben lehet különbség. Azonban vannak olyan fontos kellékek, amelyek szükségesek a biztonságos és nyugodt utazáshoz.

Azt gondolod, hogy nem is érdemes erről írni, hiszen teljesen egyértelmű, hogy mit kell összekészíteni, ha utazni készülsz?

Mégis jól jöhet egy vezérfonal, amely mentén haladva biztosítható az, hogy semmi sem maradjon otthon. Volt már olyan, hogy út közben jutott eszedbe, valami kimaradt a bőröndből és ez elrontotta az utazást és az ottlétre is rányomta a bélyegét? Pedig akkor is tudtad, hogy mit kell odatenni. Na, látod?!

A „must have” elemek

 Nélkülözhetetlen iratok

Hidd el, nagyon zokon vennéd, ha a reptéren vagy a reptér felé vezető úton döbbensz rád, hogy nincs nálad olyan fontos irat, mint az útleveled, a vízumod vagy más, a beutazáshoz szükséges iratod, az utasbiztosításod vagy a jegyed. Naná, hogy fontosak, mégis ezeket szoktuk utoljára odakészíteni, mert külön helyet érdemelnek a poggyászban. Éppen emiatt könnyű elfeledkezni róluk.

Bankkártya, pénz, deviza

Szintén nélkülözhetetlenek, mégis hasonló szerepet szánunk ezeknek készülődéskor, mint az iratoknak. Annyira egyértelmű, hogy magunkkal visszük a pénztárcát, hogy mégis kimaradhat a pakolászás során. Olyan helyre szeretnénk a pénzt, pénztárcát tenni, amely könnyen elérhető, biztonságos. Ezért előfordulhat, hogy ha legutoljára szeretnénk ezekről gondoskodni, mégis kimaradnak.

Ruhanemű minden esetre

Mindegy, hogy hová készülsz, minden esetben gondoskodj olyan ruházatokról, amelyek kényelmes viseletet jelentenek hőségben és hűvösebb időben is. Nincs annál kényelmetlenebb, mint amikor a nem jól megválasztott ruhák miatt rontják el az utazást. Hacsak nem szeretnél extra kiadásokkal számolni, akkor legyél előrelátó. Ne feledkezz meg a lábbelikről sem, amelyek között kényelmes és praktikus darabok legyenek.

Kütyük és a töltőik

Az utazás alatti időt is élvezhetőbbé tehetik az okos eszközök, de ne csak arról gondoskodj, hogy fel legyenek töltve, hanem arról is, hogy 1-2 nap alatt lemerülnek – főleg intenzív használat mellett -, vagyis a töltők is nélkülözhetetlen darabjai az utazásnak.

Egészségügyi csomagocska

Az rendben van, hogy nem vagy hipochonder és meggyőződésed, hogy semmi baj nem érhet, de legalább az alapfelszerelést készítsd össze: láz- és fájdalomcsillapító, sebtapasz. A rendszeresen gyógyszert szedők esetében nem kérdéses, hogy a tabletták létfontosságúak.

 Személyi higiéniás csomag

Tusfürdő, fogkefe, fogkrém az alap higiéniai felszerelést jelentik, de hölgyek esetében ez a lista jóval bővebb lehet. Igénytől és frizurától függő, de bizony sokak számára egy kis helyet foglaló vagy összecsukható hajszárító „életmentő” lehet annak érdekében, hogy a komfortot és a jó közérzetet megadja. Senki se gondolja, hogy ez csak a nők számára olyan fontos. A jól felszerelt hotelek, apartmanok rendelkeznek hajszárítóval, de ahol ez nincs feltüntetve még nagyon jól jöhet.

Élelmiszercsomag

Az autó, buszos, vonatos utazáshoz ugyancsak nélkülözhetetlen a víz (egyéb folyadék) és a száraz élelem vagy nassolni való biztosítása. Talán erről feledkezünk meg legkevésbé, de ki tudja?! Ha túl sok mindenre kell figyelni, akkor elmaradhat.

 

Ajánlatok