accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Sorban könnyítenek a beutazási korlátozásokon Ázsia és Afrika országai! Mutatjuk az aktuális helyzetet

utazomajom /

Felfutóban van a nemzetközi turizmus köszönhetően az átoltottság növekedésének a lakosság körében, és az ennek nyomán enyhítéseket bevezető kormányoknak. Újra lehet tervezni az utazást a homokos tengerpartokra, afrikai szavannákra, vagy Ázsia metropoliszaiba. Az Emirates összegyűjtötte, milyen beutazási könnyítések vannak a magyar utazók körében legnépszerűbb célországokban.   

 A járványhelyzet javulásával párhuzamosan a kormányok világszerte a beutazási követelmények lazításába vagy akár teljes eltörlésébe kezdtek. Ez tovább növeli az utazási kedvet, és segít újraindítani a nemzetközi turizmust is. A korábban szigorú korlátozásokat alkalmazó ázsiai és afrikai országok is várják a turistákat. A magyarok számára már több népszerű úti cél is elérhető, ahová nem kell negatív PCR-teszt, elég a teljes átoltottságot igazoló tanúsítvány, köztük India, Maldív-szigetek, Mauritius, Sri Lanka, Kenya és a Seychelles-szigetek. Emellett a Nepálba, Bangladesbe vagy Pakisztánba, illetve május 1-től az Új-Zélandra utazók számára sem kötelező a negatív PCR-teszt.

De több népszerű turistaparadicsom is enyhített a korlátozásain. Az Emirates összegyűjtötte a legnépszerűbb úticélok jelenleg érvényben lévő beutazási szabályait:

Úticél PCR-teszt kötelezettség a teljesen átoltottaknak Karantén kötelezettség Emirates járatok száma
Bangladesh Nincs Nincs heti 24
Dubaj Nincs Nincs heti 5 Budapestről
India Nincs Nincs heti 170
Kenya Nincs Nincs heti 10
Maldív-szigetek Nincs Nincs heti 30
Mauritius Nincs Nincs heti 7
Seychelle-szigetek Nincs Nincs heti 10
Srí Lanka Nincs Nincs heti 28
Új-Zéland Nincs (május 1-től) Nincs napi járatok
Indonézia – Bali Egy induláskor 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, egy minimum 4 napra ugyan abba a hotelbe szóló foglalás, PCR-tesztelés érkezéskor a reptéren, és a hotelben a 3. napon Nincs heti 5
Fülöp-szigetek Egy induláskor 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt Nincs heti 13
Phuket Nem szükséges indulás előtti PCR teszt, reptéri érkezésnél gyorsteszt Nincs heti 11
Bangkok Nem szükséges indulás előtti PCR teszt, érkezés után, a már előre lefoglalt szálláson kötelező a tesztelés, majd az érkezéstől számított ötödik napon az utasnak saját maga kell végeznie egy antigén tesztet Nincs napi 3
Vietnám Induláskor egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt Nincs heti 4
Dél-Afrika Egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt Nincs heti 16
Zimbabwe Egy 48 óránál nem régebbi PCR teszt Nincs heti 6

Az enyhítésekkel párhuzamosan az Emirates újraindította legtöbb járatát, sőt, egyes útvonalakon a növekvő kereslet miatt már sűríti a járatait, illetve 27 úticélra visszaállítja a forgalomba a népszerű A380-as óriásgépeit. A megnövekedett utazási igény alapján az Emirates jelenleg heti 5 járatot üzemeltet Budapestről Dubajba, ahonnan már több mint 120 célállomás érhető el kényelmes átszállással. Ráadásul, a javuló járványhelyzetnek köszönhetően Dubajban is könnyítettek a beutazás feltételein, így az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára már nem kötelező a PCR-teszt.

Ajánlatok