accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Bakancslistás látnivalók Egerben és környékén – barlanglakások, fürdők, borok

utazomajom /

Hogy miért szeretjük Egert? Mert néhány perces sétára megtalálható itt minden, ami érdekes lehet egy városnézős vagy wellness hétvége során. Történelmi látnivalók, isteni borok és hangulatos pincék, kulturális programok, kitűnő éttermek közül választhatunk, ha Egerben járunk. És akkor még nem beszéltünk a környékbeli települések látnivalóiról! Kalandozzunk együtt Noszvaj, Sirok és a termál völgy legszebb helyein akár télen is, és ne maradjanak otthon az OTP SZÉP kártyák sem! Indulhatunk?

Bakancslistás látnivalók Egerben

Talán senkinek nem kell bemutatni Eger városát, Heves megye székhelyét, amely -bátran kijelenthetjük- szebb, mint valaha! Néhány éve megújult a város szíve, a Dobó tér, valamint az Érseki Palota Látogatóközpont, aki pedig mostanában készül Egerbe, ne lepődjön meg, ha állványokat talál a Bazilika és az Egri vár körül is.

Bakancslistás látnivalók Egerben és környékén
Az egri Dobó tér, háttérben a vár

És mit érdemes még útba ejteni a fenti, kötelező látnivalókon kívül? A város telis-tele van török emlékekkel, elég csak a Minaretre vagy a Török fürdőre gondolni. Utóbbi télen különösen szuper élmény és nem csak a hangulatos épület, hanem a meleg gyógyvíz miatt is. Aki inkább kóstolná a török finomságokat, ne hagyja ki az Egri Pasa Sátra kávézót!

Nem csak múzeumkedvelők fogják élvezni az Egri Road Beatles Múzeumot, a Kopcsik Marcipániát, a Spekula Csillagvizsgálót vagy a Város a város alatt kiállítóhelyet, utóbbi az egykori érseki pincerendszerben található (bejárat a Bazilikához fölvezető lépcsősor mellett).

És azok a finom egri borok… Egyetlen egri városnézésből sem maradhat ki a Szépasszony-völgy, de a belvárosban is egyre több hely és lehetőség van borkóstolásra, vásárlásra is.

Utazómajom-TIPP: Foglalj olyan egri szállást, ahol elfogadják az OTP SZÉP kártyát!

Mi ezeket a helyeket ajánljuk:

  • Arany Barokk Apartman (3300 Eger Dobó I. utca 10.)
  • Hotel Romantik Eger (3300 Eger Csiky Sándor utca 26.)
  • Kulacs Csárda Panzió (3300 Eger Szépasszonyvölgy hrsz. 3768.)
  • Erla Villa Boutique Hotel (3300 Eger Kovács János utca 25-27.)
  • Imola Hotel Platán **** (3300 Eger Csákány utca 7.)
  • Hotel Senátor – Ház*** (3300 Eger Dobó tér 11.)
Bakancslistás látnivalók Egerben és környékén
Eger belvárosa

Bakancslistás helyek Eger környékén

Rajzoljunk most egy képzeletbeli, 20 km sugarú kört Eger körül és nézzük meg, mi mindent rejtenek a környékbeli települések!

Noszvaj

Noszvaj hangulatos kis utcáin sétálva olyan érdekes épületeket fedezhetünk fel, mint a 18. században épült barokk De la Motte-kastély, a gazdag programkínálattal bíró és helyi finomságokat kínáló Gazdaház, a Thummerer pince vagy a különleges barlanglakások. Noszvajról érdemes egy kitérőt tenni Szomolya felé, ahol az ország leglátványosabb kaptárköveit találjuk. A kúp alakú kőtornyok falán rejtélyes fülkék vannak, amelyek rendeltetéséről, készítőikről számos legenda és tudományos elmélet született.

Bakancslistás látnivalók Egerben és környékén
Noszvaji barlanglakások

Sirok

A noszvajihoz hasonló barlanglakásokat a közeli Sirokon is találunk, sőt akár aludhatunk is a nem mindennapi helyszíneken. A település legfőbb látnivalója pedig a siroki vár, amely egy meredek vulkáni csúcson magasodik és valószínűleg a tatárjárás után, a 13. században épülhetett.

Utazómajom-TIPP: Kíváncsi vagy, milyen lehet barlangban aludni? Foglalj szállást a Sirocave Barlang Apartmanokban és fizess OTP SZÉP kártyával!

Fürdővárosok – Bogács, Egerszalók, Demjén

Próbáltad már azt az élményt, amikor télen, miközben kinn nagy pelyhekben hull a hó, te egy szabadtéri forró vizes medencében vagy jacuzziban üldögélsz? Nem? Akkor most itt az idő, hiszen Eger környékén akár három településen is megteheted ezt.

A Bogácsi Gyógyfürdő területén 9 medence – hat gyógyvizes, két gyermek-, egy úszómedence – várja a fürdőzőket a nyári szezonban (május 1- szept. 30.), míg szezonon kívül négy gyógyvizű medencében (az egyik fedett) lehet megmártózni. A lazulás után érdemes átsétálni a közeli pincesorhoz és megkóstolni a híres bogácsi borokat is!

Étterem-TIPP: Ha a nagy fürdőzésben megéheztél, kóstold meg a bogácsi Vadvirág Étterem (3412 Bogács Táncsics út 6.) finomságait és fizetéskor használd a SZÉP-kártyát!

Egerszalókot talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen itt található az Európában egyedülálló sódomb, amelynek tövében mi is élvezhetjük a termálvíz gyógyító hatását.

Bakancslistás látnivalók Egerben és környékén
Egerszalóki sódomb

A szomszédos Demjénben található Gyógyfürdő és Aquapark a 4 évszak fürdője, egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartással várja a vendégeket, egészen hajnal 2 óráig. A termálfürdőben 2 beltéri gyógyvizes medence, 1 beltéri gyermek pancsoló, 6 különböző hőfokú kültéri, különféle élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medence található, emellett érdemes kipróbálni a gőzkabint, a finn szaunát vagy a sókamrát is. Szintén Demjénben található és a termálfürdőhöz kapcsolódik a Cascade Barlangfürdő, ahol 760 méternyi barlangrendszer és 550 méter hosszú óriáscsúszda várja a látogatókat. Jó hír, hogy a fürdőbelépődet akár OTP SZÉP kártyával is fizetheted!

A fenti lista persze nem teljes, hiszen Egerben és környékén megszámlálhatatlanul sok élményben lehet részünk, akár télen is. Aki nem hiszi, járjon utána.


(fotók: pixabay, csodahelyek.hu)

A tartalom az OTP SZÉP kártya támogatásával készült.

Legyél tagja Te is az ország legnagyobb SZÉP-kártyás közösségének! Élvezd az OTP SZÉP kártya előnyeit és szerezz új élményeket országszerte, 30 ezer elfogadóhelyen. További részleteket itt olvashatsz: otpmindennap.hu/szepkartya/

Ajánlatok