accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 ok, amiért nekünk a Balaton a Riviéra

utazomajom /

A világon annyi álomszép hely van, hogy felsorolni is képtelenség. Türkizkék habok, hófehér lágy homokos partok, aktív vulkánok, vagy harapnivalóan zöld lombok…Habár ezek egyike sem jellemzi a Balatont, vagy ahogy mi hívjuk, a ’magyar tengert’, mégis van néhány ok, amiért nekünk mindig is Kelet-Európa legnagyobb tava lesz a riviéra.

Az a kékség

A Balaton színéhez nincs fogható: biztos vagyok benne, hogy akkor is ezer közül felismered ezt a semmihez sem fogható árnyalatot, ha már körbeutaztad a fél világot és a világ legnépszerűbb tengereiben fürödtél. A Balaton vize gyönyörű napsütésben, amikor a partok közelében világoskék színben csillognak a habok, de viharban is különleges látványt nyújt a már-már szürkés-barnába hajló árnyalataival. Megvan az a pillanat, amikor először éred el a Balatont és a vonat vagy autó ablakából meglátod a nagy kékséget?

Balaton1

Nyári emlékek

Mindenkinek van valami kedves gyerekkori emléke a Balatonnál: felfújható matrac, nyakba akasztós pénztárca és dalolászások a tábortűz körül. Ó, azok az első tábori szerelmek, az esti pusmogások a sátorban és a vizibiciklis ugrándozások a vízben! Igazi magyar vonás ez is: akár családdal, akár az iskolával töltöttünk el néhány napot a nyári szünetekben, mindenképp a gyerekkorunk meghatározó része volt a balatoni nyaralás.

Elevenítsd fel a régi élményeket és utazz a Balatonra egy wellness hétvégére!

A büfésbódék

Hekk, lángos és kakaós palacsinta: egyszerűen megkerülhetetlenek ezek az ikonikus fogások egy balatoni kiruccanás során. Sokáig csupán ennyit jelentett a balatoni gasztronómia, egy kis főtt kukoricával, csapolt sörrel, vagy egy pohár borral megspékelve, mára azonban már reneszánszát élik a különböző színvonalas éttermek. De azért valld be, hogy jó ideig Te is azt hitted, hogy a hekk egy igazi balatoni hal.

Balaton2

Balatoni megmozdulás

Fuss, tekerj, ússz: A Balaton egyik legszuperebb tulajdonsága, hogy körbe lehet tekerni, át lehet úszni, sőt, egyre népszerűbbek a tó körüli futóversenyek is. Természetesen számos egyéb sportolási lehetőség (hőlégballonozás, kitesurf, windsurf, lovaglás, stb.) közül is választhatunk, egy csupán a lényeg: kiváló desztináció akkor is, ha nem csak a napon akarjuk süttetni magunkat, hanem szeretnénk átmozgatni magunkat.

Újhullámos retro

Retro újratöltve: egy időben talán csökkent a Balaton népszerűsége, köszönhetően a lehúzós szolgáltatóknak, a túl sok német turistának, vagy épp a lehetőségnek, hogy néhány óra alatt gyakorlatilag már bárhová elutazhatunk a világban. Az utóbbi néhány évben azonban a Balaton és környéke rohamos tempóban éled újjá. Akár a gasztronómia, akár a wellness iránt rajongunk, meg fogjuk találni a számításainkat, ráadásul a Balaton már nem csak nyáron nyújt remek kikapcsolódási lehetőséget, hanem télen is mindenképp érdemes gyönyörködni a befagyott hullámaiban!

Balaton_tel

És Te miért imádod a Balatont?

Ajánlatok