accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

“Bali egy csoda, amit mindenkinek látnia kell…”

utazomajom /

A természet, a növényzet, az emberek kedvessége, a rizsteraszok, az indonéz konyha, az egzotikus gyümölcsök, a balinéz templomok, a naplementék, a kávéültetvények, a vízesések, és még sorolhatnám… Bali egy csoda, ide mindenkinek el kellene jutnia legalább egyszer!

Bali élménybeszámoló
Bali Swing a Tegallagang rizsterasznál

Júniusban töltöttünk a szigeten egy hetet a délkelet-ázsiai túránk részeként. Ebben a hónapban -szerencsére- nem volt annyira turistás, a “swing”, azaz a hinta kivételével sehol sem kellett sorban állni, és ott is csak fél órát.

Hasznos információk: utazás, szállás, sofőrbérlés

A repülőjegyet a Ukraine International Airlines oldalán foglaltuk Bangkokba, csupán 115 ezer forintba került. Mondhatni, hogy olcsó húsnak híg a leve: ennyiért nem várható el magas szintű szolgáltatás. Nyilvánvalóan nem egy Qatar, régi gépekkel repültünk, nem volt képernyő a fedélzeten, azonban az ülések kényelmesek voltak. Bangkokból Balira az AirAsiával, Ázsia legnagyobb fapadosával utaztunk tovább. Egy retúr repülőjegy ára feladott poggyásszal minimum 50 ezer, de inkább 60-70 ezer forint.

Utazómajom-ajánlatok Balira >>

Bali élménybeszámoló

A hét éjszakából hármat Ubudban, négyet pedig Legianon töltöttünk. Az ubudi szállásunk neve Ubud Inn Cottage volt, a legiani szállás a pedig Royal Tunjung Hotel nevet viselte. Egyik sem volt luxus szállás: 2-3 csillagos hotelek voltak saját medencével, csodálatos kerttel, kedves személyzettel. A 7 éjszaka összesen 30 ezer forintba került, és ebben még a reggeli is benne volt!

Bali élménybeszámoló
Medence a szálláson

A hét ott töltött napból öt nap béreltünk sofőrt, az Utazómajom csoportban is sokszor ajánlott Putu Yan-t. Nagyon kedves és segítőkész volt, összeírta nekünk a programtervet, és oda vitt, ahova csak szerettünk volna menni, emellett mindig megvárt bennünket. A napidíja 500-750 ezer rúpia között mozgott, ami 10-15 ezer forintnyi összegnek felel meg – három fele osztva ez abszolút nem sok! És ebben még a benzin is benne volt.

Programok a 7 nap alatt:

1. nap:

Kb. 2-re érkeztünk meg Ubudba, aznap már csak Ubudot fedeztük fel, sétáltunk, elmentünk a Campuhan ridge walk-ig.

2. nap:

Rafting, swing (hintázás), kávéültetvény meglátogatása és kávékóstolás, Tegallalang rizsterasz meglátogatása (sofőrrel).

Bali élménybeszámoló
Tegallagang rizsterasz

3. nap:

Hajnali túra a Batur-hegyre megnézni a napfelkeltét, ami sajnos nem jött össze, rossz idő volt, ezért nem láttunk semmit. (sofőrrel)

4. nap:

Goa Gajah templom, Kanto Lampo-vízesés, Tegenungan-vízesés, Batuan templom és Tirta Empul templom. (sofőrrel)

Bali élménybeszámoló
Goa Gajah templomnál

5. nap:

Nusa Penida-túra, amely során a Balitól kb. 45 perces hajóútra fekvő szigetet privát sofőrrel jártuk be. Itt megnéztük a Kelingking Beachet (T-Rex formájú tengerpart), Angel’s Billabongot, Broken Beachet és fürödtünk a Crystal Bay-en.

Bali élménybeszámoló
Broken beach (Nusa Penida)

6. nap:

Banyumala vízesés, Ulun Danu templom, Jatiluwih rizsterasz (Bali legnagyobbja), naplemente a Tanah Lot templomnál. (szintén sofőrrel)

7. nap:

“Floating breakfast” (lebegő reggeli, medencében fogyasztottuk el) a Cabina Bali nevű étteremben, pihenés, medencézés a szálláson, este naplemente nézés Legian beachen.

Bali élménybeszámoló
Cabina Bali floating brunch

Eseménydús és néha fárasztó napokat töltöttünk ezen a csodálatos szigeten, ahhoz nem fér kétség, de így legalább sok mindent megnézhettünk. Ha újból választhatnék, ugyanezt a programot csinálnám végig, ennél több programot viszont nem zsúfolnék bele egy napba, így is nagyon fáradtak voltunk a nap végére.

Balinéz gasztronómia

A csodálatos természeten kívül a balinéz konyha is lenyűgözött. Mie goreng, nasi goreng, satay mogyorószósszal, ayam goreng, gado gado, kókuszos currys csirke, minden isteni volt, hogy a gyümölcs dzsúszokat ne is említsem! Mangó, sárkánygyümölcs, guava, banán, görögdinnye, és még sorolhatnám. Balin meg lehet ebédelni akár 1000-1500 forintból is (dzsússzal együtt), szóval semmi sem kerül sokba, de mi azért olcsó-közepes árkategóriájú éttermeket kerestünk – szerencsére nem volt nehéz ilyet találni.

A belépők, programok árai (indonéz rúpiában)

1 HUF = 50 IDR

 • Banyumala vízesés 30k (600 Ft)
 • Tegenungan vízesés 20k (400 Ft)
 • Kanto Lampo vízesés 15k
 • Kávékóstolás – ingyenes, de a végén úgy is fogsz vásárolni
 • Jatiluwih rizsterasz 40k
 • Tegallalang rizsterasz 15k
 • Swing 150k-tól kezdődik
 • Tirta Empul templom 50k
 • Goa Gajah templom 50k
 • Batuan templom 10k
 • Ulun Danu templom 50k
 • Tanah Lot templom 60k
 • Rafting 500k
 • Nusa Penida túra 900k (belépők, hajó a szigetre, sofőr és ebéd)
 • Batur-hegy hajnali túra 550k
 • 1 órás balinéz masszázs 60k-tól kezdődik
Bali élménybeszámoló
Naplemente Bali szigetén

Bali elképesztő hely, csodálatos természettel, kedves emberekkel – csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Tiszta szívből tudom ajánlani a természet kedvelőinek és a tengerpartok szerelmeseinek egyaránt, biztosan nem fognak csalódni benne!

Még több fotó:

 

Fotók és beszámoló: Szilágyi Ágnes (blog: Utazás a köbön)


Ha neked is van fényképes beszámolód különleges helyekről, egzotikus úti célokról, oszd meg az Utazómajmok világmegváltó csoportja -ban! 

Ajánlatok