accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Autóval az Azori-szigeteken – Utazási tippek és tanácsok

utazomajom /

Nemrég érkeztünk haza 7 barátommal az Azori-szigetekről, és gondoltuk összeszedünk pár tippet azoknak, akik ide terveznek utazni. Útvonalat direkt nem adtunk meg, fedezze fel mindenki a szigetet úgy, ahogy szeretné, mert mi az utazás lényege, ha nem ez?

AZORI (Sao Miguel) TIPPEK:

 • Ne feltétlenül Ponta Delgada-n foglalj szállást!
  Az egész sziget kb akkora, mint a Balaton, úgyhogy nézz körbe, hol olcsó. Ha autót bérelsz, nincsenek távolságok. (Vila Franca do Campo-t erősen ajánlom.)
 • Bérelj autót!
  Nem hirdetés, de mi az itteni ajánlások alapján végül a GORENTACAR-t választottuk, és abszolút megérte. Olcsó, jó fejek, segítőkészek és megbízhatóak. Az autók (Peugeot 208) vadiújak, és van bennük USB, így CarPlay is, így a GPS meg van oldva. Plusz ha biztosítod az autót, akkor nem kell deposit, se hitelkártya. A benzin se túl drága, mi egy hét alatt egyszer tankoltuk tele a végén 60 euróért, és mindenhova azzal mentünk.
 • Vásárolj a nagy hipermarketekben!
  A tapasztalatunk alapján ezek valamivel olcsóbbak, mint kisebb társaik, főleg a SOL-MAR. Sörből nekünk a piros Bohemia és a Coruja jobban bejött, mint a Super Bock, de ez ízlés kérdése. Van egy helyi édes kenyérféleség, a bolo levodo, ezt is érdemes kipróbálni.
 • Használd a Tripadvisort és a Google-t, ha étteremben akarsz enni!
  Nekünk 100%-osan bejött minden hely, ahol ettünk, bár a Furnas környéki tradicionális föld alá ásós, vulkáni hőtől megfőtt húsok nem voltak valami nagy durranások, de mindenképp must try kategória. A cápahúst nagyon ajánljuk! Ahol ettünk, és jók voltak a teljesség igénye nélkül:
  Ponta Delgada – Restaurante Cais 20
  Vila Franca – O Jaime – Jardim do Roberto (+ egy nagyon jó pizzás hely: Pizzaria Lua do Sul)
  Furnas – Tony’s Restaurant
  Sete Cidades – Restaurante Lagoa Azul (9 euro-ért all you can eat)
 • Ne feltétlenül oda menj, amit az útikönyvek ajánlanak!
  Bátran tévedjetek el, olyankor fedeztek fel igazán szép helyeket.

 • Beszélgess a helyiekkel, más turistákkal!
  Mi tök véletlenül mindig belefutottunk érdekes emberekbe, akik jó helyeket ajánlottak nekünk. Egy kedves kanadai magyar pár például azt ajánlotta, hogy Furnas-ban ne a legnagyobb termálfürdőbe menjünk, hanem Poca da Dona Beija-ba, mert az sokkal szebb és jobb is. ÉS TÉNYLEG! 6 euro a belépő és 1 a szekrény. Cserébe szép környezet és sok medence, kevés ember. A legjobb, hogy este 11-ig nyitva van, mi vissza is mentünk egyik este.
 • Minden program előtt nézz időjárás jelentést!
  A szigeten nagyon változékony az időjárás, egy nap alatt belefuthattok esőbe, napsütésbe és nagy szélbe is. Amikor jó időt mondanak, akkor nézzétek meg például a Sete Cidades-t, esős napokra jobb a termálozás. Magasabb helyeken gyakran alakul ki köd, és így semmit sem látni, úgyhogy erre is készüljetek. Nekünk igazából egyszer sem volt túl hideg, de egy esőkabát sosem árt!

 • Vigyél meleg ruhát!
  A szigeten ritka dolog a fűtés. Nekünk szerencsénk volt, mert a szállásunkon volt kandalló, de ha az nem lett volna és nem gyújtunk be, akkor bizony esténként fáztunk volna! (Nyilván ez nem a nyári időszakra vonatkozik.)
 • Ha bálnalesre mész, kérdezd meg előtte a szállásadód, vagy egy helyit, hogy ajánlják-e!
  Mi nagyon akartunk menni, már majdnem be is fizettük, de végül meggyőztek, hogy csak felesleges pénzkidobás lenne (a biztosítással is), mert ez az időszak nem épp a legmegfelelőbb erre. Nagyon sajnáltuk, de ez van.
 • Ez egy biztonságos sziget, kedvesek a helyiek, úgyhogy ne nagyon görcsölj az értékeid őrzésén!
 • Tartsd nyitva a szemed, mert ez a hely egyszerűen gyönyörű!
  Nagyon sok a kilátó és a kijelölt hely, ahol meg lehet állni fényképezni, úgyhogy ne nagyon állj meg az út szélén, mert vannak azért veszélyes, beláthatatlan útszakaszok.

 • Ha délelőtt érkezel a nevezetességekhez, akkor nem kell nagy tömegre számítanod! (esős időben alig mozdul ki valaki, de ha van vízhatlan cuccod, akkor menj bátran, mert ezek az esők általában hamar tovább állnak)
 • És végezetül élvezd az egészet!!!

szerkesztő: Krasznai Ákos

Ajánlatok