accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Új úti cél vált elérhetővé! Járd be a balti államokat az airBaltic légitársasággal!

utazomajom /

A balti államok talán kevésbé ismertek és látogatottak a magyarok körében, pedig a természeti adottságaik egyediek és lenyűgözők. Lettország területének több mint fele erdővel borított természetvédelmi terület, amivel a világ egyik legzöldebb országa, de emellett 500 kilométeres tengerparttal is rendelkezik. Egész évben vonzó úti cél a rejtett kincsek kedvelőinek.

Legtöbben a fővárosba, az UNESCO Világörökség részéhez tartozó Rigába látogatnak, de ennél sokkal többet tartogat az ország.

Top 10 látnivaló Lettországban

  • Jūrmala – Rigától csupán 20 percre található tengerparti üdülőváros, amely egyedülálló gyógyfürdőiről híres.
  • Liepaja – Tengerparti város díszes templomokkal és múzeumokkal, és a vízisportok szerelmesei is kedvelik.
  • Ventspils – Modern tengerparti város rengeteg érdekes épülettel, játszóterekkel és strandokkal.
  • Kuldiga – Mesebeli város korabeli épületekkel, Európa legszélesebb vízesésével.
  • Gauja National Park – Középkori kastélyokkal, lenyűgöző túraútvonalakkal, megannyi kalanddal várja látogatóit.
  • Rundāle-palota és múzeum – Gyönyörű barokk stílusú palota hatalmas rózsakerttel.
  • Turaida Múzeum – A várudvarban a látogatók megismerkedhetnek Lettország zenei örökségével.
  • Cesis – Az ókori kastélyban középkori programok várják az érdeklődőket.
  • Latgale – Lettország délkeleti régiója a Kék Tavak Országaként is ismert az 1200 tó miatt.
Turaidas Pils, Lettország

Kedvet kaptál az utazáshoz? Szerencséd van, az airBaltic légitársasággal közvetlenül is repülhetsz Rigába!

AirBaltic repülőjegyfoglalás és előnyök

Lettország nemzeti légitársaságával több, mint 70 úti célra kínál járatokat. Budapestről hetente 3 alkalommal repül a nyári szezonban Rigába, ezzel egyedüliként biztosít közvetlen eljutási lehetőséget a lett fővárosba. Az eddig csak nyáron üzemelő útvonal már a 2023-2024-es téli szezonban is elérhető, heti két alkalommal hétfőn és csütörtökön. A menetidő két óra, jegyek pedig 28.300 Ft-tól foglalhatók.

A légitársaság honlapján a legkedvezőbb árú jegyek a turista osztály GREEN csomagjára vonatkoznak, amelyek egy maximum 8kg-os 55*40*23 cm méretű kis kézipoggyászt (+ egy személyes tárgyat) tartalmaznak. Az “alapcsomagban” is van lehetőség átfoglalásra 50 € + jegykülönbözeti díjért cserében. A GREEN Plus csomaghoz egy 23 kg-os feladott poggyász is tartozik. Az CLASSIC csomagajánlatban az eddigi előnyökön túl olyan kényelmi funkciók is helyet kapnak, mint a priority check-in az utasfelvételnél és elsőbbségi csomagmegjelölés, valamint korai becsekkolási lehetőség, ingyenes jegymódosítás vagy ülőhelyválasztás.

Tudtad? Az Air Baltic lesz az első európai légitársaság, amely szélessávú korlátlan ingyenes műholdas internetet biztosít a járatain a SpaceX Starlink technológiájának segítségével.

Különleges úti célok

Az airBaltic olyan különleges helyekre is repül, mint például Örményország, amelyben a  félsivatagtól az erdőig, a sztyeppétől az alpesiig mindenféle éghajlati zóna megtapasztalható. Ázsia és Európa határán, magasan a hegyekben, 1000 méteres magasság felett, a történelem, a természet, az ízek és az érzékek lenyűgöző egyvelegével találkozhatunk.

A szomszédos Balti országokat, Észtországot vagy Litvániát is meglátogathatjuk, ahová a legjobb alkalom nyáron menni, megtapasztalni programoktól színes, nyüzsgő belvárost, vagy az erdők a természet gazdagságában bővelkedő csendjét, és mindig van a közelben egy tengerpart, ahol lehűthetjük magunkat.

Kényelem és környezettudatosság

A légitársaság flottája modern Airbus A220-as gépekből áll, ami az egyik legkörnyezetbarátabb Európában. Ráadásul a 145 férőhelyes, új repülőgépek sokkal csendesebbek is.

Névmódosítás

Az airBaltic-nál lehetőség van úgy repülőjegyet foglalni, hogy 14,99 €/út felár ellenében bármikor megváltoztatható a kiutazó személy neve. Ez a díj CLASSIC csomag estén 9,99 €/út.

Előzetes ételrendelés

A repülőjegy foglalása során, de legkésőbb 24 órával indulás előttig lehetőség van előzetes ételrendelésre, amit a fedélzeten melegen fognak feltálalni, ráadásul az áruk is kedvezőbb, mint a helyszínen. Már 11,99 €-tól választhatunk meleg ételeket és akár valamilyen ételérzékenységben szenvedők is biztosak lehetnek benne, hogy számukra megfelelő ételt kapnak, amennyiben előzetesen ezt lefoglalják. Az airBaltic fogásai ráadásul a skandináv és balti konyhához méltó minőséget és esztétikát képviselik és gyerekmenü is rendelhető.

Rákok, tengeri halas, vagy húsmentes és vegán ételek közül is választhatunk az étlapon.

Gyerekkedvezmény

Az airBaltic a 2 éven aluli babák esetén 90%-os kedvezményt biztosít, míg 2-11 év között 25%-kal olcsóbban foglalhatunk jegyet a gyerekeknek. A kedvezmény az adókból nem vonódik le. A gyerekjegyeket nincs lehetőség külön megvenni, mindig felnőttjeggyel együtt kell vásárolni. A babák és gyerekek jegyéhez jár ingyenesen babakocsi és autósülés feladás, illetve egy 10kg-os feladott poggyász.

Utazás állattal

Kevés szó esik általában a házikedvencekkel való utazásról, hiszen a legtöbb esetben ők otthon maradnak. Azonban ha valaki mégis magával vinné kutyáját vagy macskáját, akkor az airBaltic légitársaságnál van rá lehetőség. Az állattal utazó utasoknak mindig tisztában kell lenni a kívánt célállomásra történő állatszállításra vonatkozó behozatali és kiviteli szabályokkal, és be kell tartaniuk az összes állatjóléti előírást. Ezt az információt az érintett ország konzulátusán lehet beszerezni. Az utasnak rendelkeznie kell az állat szállításához szükséges összes dokumentummal, beleértve a behozatali, kiviteli, tranzit okmányokat, valamint az egészségügyi és oltási bizonyítványokat.

szponzorált tartalom

Ajánlatok