accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezt a bankkártyát használom már 8 éve és még mindig nem találtam jobbat (X)

utazomajom /

Több, mint 8 éve használom napi szinten a Gránit Bank Platinum bankkártyát.

A sok utazás miatt elengedhetetlen volt a legjobb bankkártya megtalálása, ezért rengeteg időt és energiát fordítottam rá. Habár eltelt azóta majdnem egy évtized, véleményem szerint még a mai napig nincs kihívója a magyar piacon ennek a kártyának. Most megosztom veletek, hogy miért.

Biztosítás

A legfontosabb a kártyához tartozó 50 millió forintos utasbiztosítás, amely egyhuzamban akár 90 napos külföldön tartózkodás esetén is térít. Az olcsóbb biztosításokkal ellentétben néhány extrém sportra is kiterjed: hobbi szintű síelés, kanyoning, vízisí., szörfözés stb.
Ha autóval indulsz útnak, akkor sem kell aggódnod, hiszen Európán belüli gépjármű asszisztencia és autós biztosítás is a csomag része. A biztosítás mögött a népszerű Mapfre Asistencia áll. Sokan azt gondolják, hogy a bankkártyához járó biztosítások nem megfelelőek, de ez nincs így, sajnos több alkalommal is teszteltük már és egyelőre nem lehet rá panaszunk.

Gyorsító sáv

A Gránit Bank Platinum kártyabirtokosok egy felnőtt kísérőjükkel és a 18 év alatti gyermekeivel a Budapest Airport Gyorsító Sávját használva várakozás nélkül juthatnak el a reptéren a biztonsági ellenőrzéshez, ahol a legtöbb esetben azonnal kezdődik is az átvizsgálás.

Budapesti és bécsi váró

A gép indulása előtt modern környezetben, nyugodtan töltheted a várakozásod az idén teljesen megújult Mastercard Airport Lounge-ban. A bankkártyának köszönhetően egy főt és a 18 év alatti gyerekeid is magaddal viheted díjmentesen. A váróban a desszertek mellett nemzetközi és magyaros ételek közül választhatsz, illetve fogyaszthatsz alkoholos és alkoholmentes italokat, kávét, teát. A személyes kedvencem az indiai vajas csirke rizzsel, amely bármely menő indiai étteremben megállná a helyét.
A loungeban lehetőséged van dolgozni is, ingyenes, gyors Wi-Fi és telefon/laptop töltési lehetőség is adott.

Hasonló feltételekkel, térítésmentesen veheted igénybe a  juthatsz be bécsi VIENNA Lounge és SKY Lounge várókba is.

Készpénz felvétel

A bankkártyához két ingyenes külföldi és négy ingyenes belföldi készpénzfelvétel is jár. Külföldön tehát a Gránit Bank nem számít fel díjat a pénzfelvételért, a külföldi ATM-ek üzemeltetői azonban terhelhetnek díjat, aminek mértékét a pénzfelvétel előtt az ATM monitoron kell, hogy közöljék. Ha irreálisan magas árat látsz, érdemes megnézni egy közeli ATM-ben is, hiszen óriási különbségek lehetnek. Interneten keresve is megtalálható, hogy az adott országban melyik bank automatájában a legolcsóbb a pénzfelvétel.
A mobil applikáción keresztül bárhonnan bármikor zárolhatod a kártyát vagy módosíthatod a limiteket.

Elérhető ügyfélszolgálat

Kiemelnék egy számomra szerint igen fontos tapasztalást is. Az ügyfélszolgálat telefonon azonnal elérhető, megspórolható a hosszú automatával és mesterséges intelligenciával történő idegőrlő mérgelődés. Digitális bank révén egyébként a legtöbb szolgáltatás interneten is elérhető, például a szelfis számlanyitás, ahol elegendő a regisztráció után egy szelfi videóval azonosítanod magad.

Az eBankon belül pedig a kártyával kapcsolatban szinte minden műveletet elvégezhetsz.

Booking.com kedvezmény

Ha a Gránit Platinum Mastercard kártyával foglalod a szállásod a booking.com oldalán, akkor akár 10 % kedvezményben részesülhetsz. Az akció egészen 2025. március 31-ig történő foglalásokra érvényes azokon a szálláshelyeken, ahol megjelenik az azonnali kedvezmény jelvénye. A várható kedvezmény mértéke a foglaláskor az árösszefoglalóban is látható. Kizárólag a dedikált linken történő foglalások esetében működik. A részleteket itt találod: https://granitbank.hu/lakossag/bankkartyak/platinum/

Díjak

Hogy mindez mennyibe kerül? A kártya kibocsátási díja 18 900 Ft, a második évtől az éves kártyadíj pedig 18 900 Ft. Ez az összeg akár egy kisebb utazás alatt is megtérülhet, figyelembe véve a biztosítást és az egyéb szolgáltatások igénybevételét.

Remélem, most már érthető, hogy miért használom ezt a bankkártyát a mindennapokban és utazások alatt is.

szponzorált tartalom

Ajánlatok