accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Bergamo és környéke is rengeteg csodát rejt!

lanymajom /

Milánóba gyakran posztolunk ajánlatokat, hiszen repülővel utazva az egyik legfrekventáltabb hely Budapestről. Az észak-olasz nagyváros reptereire viszont nemcsak a Milánóba irányuló városnézés, hanem a környék felfedezésének céljából is érdemes utazni. Ebben a cikkben Bergamo és környékének kevésbé ismert látványosságait mutatjuk be.

Bergamo

Milánó fapados reptere az Orio al Serió Bergamóban található, amit a legtöbben teljesen kihagynak az utazásuk során, pedig egy nagyon hangulatos észak-olasz kisvárost ismerhetünk meg. A középkori és reneszánsz épületek, illetve a tipikus olasz életérzés mellett számomra a növényzet és a klíma is nagyon különlegesnek tűnt. Minden csupa zöld és olyan nem mindennapi fákat, bokrokat, virágokat lehet látni, amit máshol nem nagyon figyelhetünk meg. A város az Alpok lábánál fekszik, a háttérben a havas hegycsúcsok látványa is eszméletlen.

Bejutás a reptérről: Linea 1 buszjárat. Menetrendinformáció itt érhető el.

(Egynapos) kirándulási ötletek Bergamóból

1, Cornello dei Tasso

Olaszország egyik legszebb és legnehezebben megközelíthető hegyi falucskájában, Cornello dei Tassoban összesen 30 lakos él. A falu felkeresésekor garantáltan különleges élményben lesz részünk, hiszen nemcsak a látvány, hanem az eljutás is emlékezetes lesz. Cornello dei Tassoba nincs kiépített út, csak gyalogosan, egy fél órás sétával közelíthető meg. A történet furcsasága, hogy ez a külvilágtól elzárt település a postai szolgáltatás hazája, hiszen a 13. században az itt élő Tasso család kezdett el a pápai levelekkel foglalkozni.

Eljutás Bergamóból: busszal, nyári menetrend itt, téli menetrend itt érhető el.

A kép forrása

2, Lago di Éndine

Ha eleged van a turistás helyekből és kicsit elvonulnál a természetbe, akkor keresve se találnál jobb helyet a Lago di Éndinenél, ahol csodás látvány vár. A környéket az év folyamán bármikor érdemes felkeresni, hiszen a tél enyhe, a nyár pedig kellemes, nem forró. Az aktív pihenés kedvelői rengeteg elfoglaltságot találhatnak a tó körül a túrázástól át a raftingon keresztül a kerékpározásig. Az utazás legkényelmesebb módja az autóbérlés, hiszen így több helyszínt is fel tudunk keresni, de tömegközlekedés is rendelkezésre áll.

Eljutás Bergamóból: busszal, nyári menetrend itt, téli menetrend itt érhető el.

A kép forrása innen

3, Iseói-tó

Az észak-olaszországi tavak közül a leghíresebb a Garda-tó és a Comói-tó, viszont érdemes felkeresni a kevésbé felkapott helyeket is, főleg, ha már nem először járunk a környéken. A látványban nem fogunk csalódni, a Comói-tóhoz hasonló hangulat fogad, csak kevesebb emberrel kell osztozkodnunk rajta. Az Iseói-tó egyik érdekessége a közepén található sziget, a Monte Isola, melynek közepén lévő hegyre épített templomról káprázatos látványban lesz részünk. Az Iseói-tó esetén is a legszerencsésebb a bérelt autóval való közlekedés, de tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Eljutás Bergamóból: busszal Tavernolába, ahonnan komppal tudunk átjutni a szigetre
Busz menetrend: téli, nyári időszakra. A komp menetrend pedig itt érhető el.

A kép forrása innen

4, Brescia

Brescia egy kelta eredetű település, a rómaiak csak a Krisztus utáni első században foglalták el. Jelenleg Lombardia legnagyobb régészeti lelőhelye található itt, úgyhogy nem csoda, hogy a város az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Ókori termálfürdők, római romok és egy amfiteátrum fogadja a látogatókat.

Eljutás: vonattal, menetrendinformációért kattints ide.

A kép forrása innen

Ha Milánót is megnéznéd, akkor itt olvass tovább, ha pedig a Comói-tavat is belevennéd a programba, akkor pedig itt.

Ajánlatok