accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Disneyland Párizs utazási segédlet

lanymajom /

Minden gyerek vágya, hogy egyszer eljuthasson a Disneylandbe, találkozzon a kedvenc mesefiguráival és egy kicsit megelevenedjen a TV-ben látott mesevilág. Ezzel a poszttal a szülőknek szeretnénk segíteni. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az utazás megszervezéséhez.

Mikor érdemes utazni?

A Disneyland a világ negyedik leglátogatottabb vidámparkja, ami még az Eiffel-toronynál is több látogatót fogad. Nagyon fontos a jó időpont kiválasztása, amikor nem mossa el az eső a gyerekek szórakozását és a különböző show műsorokat, illetve a tömeg és a várakozási idő se elviselhetetlen, na meg persze a pénztárcánk se ürül ki teljesen.

A legjobb választás ha hétköznapra tudjuk szervezni az utazást és elkerüljük a munkaszüneti napokat és az iskolai szüneteket. A leginkább javasolt hónapok a szeptember, október, május és a június. Szeptember azért lehet jó időpont, mivel ekkor esik a legkevesebb csapadék és még hideg sincsen ilyenkor.

Hogyan lehet eljutni?

Budapestről a legegyszerűbben repülővel juthatunk el a Disneylandbe. Párizs és környékének összes repteréről van összeköttetés a Disneylanddel, de a leggyorsabban a Charles de Gaulle reptérről tudunk eljutni.

1, Charles de Gaulle

A fő reptérről vonattal és busszal is utazhatunk tovább a Disneylandbe. A TGV vonat a leggyorsabb, mindössze 9 perc megy rá az utazásra. Busszal 1 órába telik ugyanez a táv. A vonatjegy áráról és a menetrendről itt lehet tájékozódni, a buszról pedig itt. Vonatjegy vásárlásakor a megálló Marne-la-Vallee Chessy.

Budapestről az Easyjet és az Air France repül erre a reptérre.

2, Orly

Orly repteréről busszal körülbelül 1 óra alatt juthatunk ki a Disneylandbe, jegyárakról és a menetrendről bővebben itt lehet tájékozódni.

Budapestről a Transavia repül ide.

3, Beauvais

Beauvais repteréről kicsit hosszabb és költségesebb az eljutás, így a repjegyvásárlás előtt érdemes kikalkulálni, hogy a teljes transzferrel is megéri-e ezt a repteret választani. Beauvaisról először busszal el kell utaznunk a Charles de Gaulle reptérre, ahonnan az első pontban említett utazási módok szerint utazhatunk tovább. A két reptér közötti buszmenetrendről és jegyárakról itt lehet tájékozódni.

Budapestről a Ryanair repül ide, illetve Debrecenből a Wizzair.

Ha összekötnéd az utazást egy párizsi városlátogatással is, akkor a transzferlehetőségekről ezen az oldalon tudsz tájékozódni.

Jegyárak

Belépőjegyet online a park hivatalos oldalán ezen a linken keresztül lehet foglalni. A Wikitravel szerint előfordulhat, hogy a francia oldalon olcsóbban is jegyhez juthatunk amennyiben valamilyen speciális akciót hirdetnek, így vásárlás előtt érdemes ott is leellenőrizni az árakat.

Egynapos jegy ára a kiválasztott időponttól függ. A csak a vidámparkba érvényes felnőtt jegy 53 eurótól 79 euróig kapható, gyerekjegy (3-tól 11 éves korig) pedig 48 és 72 euró között mozog. Az egynapos kombinált jegy, mely a vidámparkon kívül a Walt Disney Studios parkba is érvényes felnőtteknek 73 és 99 euró között mozog, gyerekeknek pedig 68 és 92 euró között.

A többnapos jeggyel a vidámparkon kívül szintén bejuthatunk a Walt Disney Studios parkba is, ahol a filmkészítéssel és a színfalak mögött zajló háttérfolyamatokkal ismerkedhetünk. Kétnapos kombinált felnőttjegy 150 euróba kerül, a gyerek pedig 133 euróba. A 3 napos kombinált jegy felnőtteknek 185 euró, gyerekeknek 166 euró. A 4 napos jegy felnőtteknek 226 euró, gyerekeknek 180 euró.

Hol lehet megszállni?

A parkon belül és kívül is megszállhatunk. A park 3 km-es körzetében található szállásokról és az árakról ezen a linken tudsz tájékozódni.

Olvasói tipp: Olcsóbb szállást a RER vasút vonalán érdemes foglalni, ami megáll a Disneyland mellett is, így könnyen megoldható a közlekedés.

Ajánlatok