accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Brugge, a meseváros – utazási segédlet

lanymajom /

Brugge, az Észak Velencéje az egyik legbájosabb város Európában, ahol olyan hangulatban lehet részünk, amiben szinte sehol máshol. Budapestről könnyen és kedvező áron megközelíthető, akár egy hétvége alatt is bejárható, hiszen az óváros nem nagy területen fekszik. Ha megjött a kedved a belga meseváros felkereséséhez, akkor olvass tovább, segítünk az eligazodásban és a tervezésben.

Mikor menjek? Milyen az időjárás?

Brugge esetében nincs tökéletes időpont. A kérdés inkább az, hogy mit szeretnél elkerülni, az esőt vagy a hideget? Amennyiben minimalizálni szeretnéd az eső valószínűségét, akkor a téli hónapokat ajánljuk, hiszen nyáron több eső zúdul a városra. Ha a hideget kerülnéd el, akkor pedig a nyári hónapokat javasoljuk. Fontos megjegyezni, hogy nyáron is eshet az eső, illetve nyáron sincs nagyon meleg, ekkor napközben körülbelül 20 fokra lehet számítani. A tél mellett egy plusz pont, hogy a hazainál kicsit enyhébb az időjárás, mínuszokkal valószínűleg nem fogunk találkozni. További időjárás adatokat ezen a linken tudsz böngészni.

Hogyan lehet eljutni Brugge-be tömegközlekedéssel?

1, Budapestről a Charleroi repteret érdemes választani, ahonnan közvetlen shuttle busz közlekedik Brugge városába. A menetrendről és az árakról ezen a linken tudsz tájékozódni.

2, Egy másik opció, ha esetleg Brüsszelt is belevennéd a programba, hogy a fővárosból vonattal érkezel Brugge-be. A vonat menetrendről és az árakról ezen a linken tudsz tájékozódni. Charleroi reptere és Brüsszel között szintén shuttle busz közlekedik, amelynek menetrendje itt érhető el.

Tipp: Brugge felé shuttle busszal és vonattal is útba esik Gent városa, amit szintén érdemes beiktatni a városnézésbe, ha marad rá időnk. Bővebb információ Gentről egy következő cikkben hamarosan.

Mit nézzek meg?

1. Grote Markt

A Grote Markt a város főtere, ahol megcsodálhatjuk a mesevilágot és a “mézeskalács” házikókat, illetve felmászhatunk a Belfort harangtoronyba, ahonnan csodálatos panorámában lesz részünk. A 83 méteres torony tetejére 366 lépcső vezet föl, de a kilátásért megéri a fáradozás és a belépőjegy. Nyitvatartás és jegyinformáció ezen a linken érhető el.

2. Hajókázás

A hajókázástól Brugge-ben nem kell félni, nem fogjuk otthagyni a pénztárcánk teljes tartalmát érte. Jelenleg 8 eurót kell fizetni egy fél órás hajóútért. Az út során olyan helyekre is eljuthatunk, amit egyébként gyalog nem fedezhetünk föl. A túra a téli hónapokban nem zajlik. További információ ezen a linken.

3. Szent Vér-bazilika

A Burg tér gyönyörű gótiukus templomát se hagyjuk ki a programból. A legenda szerint itt található egy kis üveg vér, ami Jézustól származik. A templom alatt egy román kori kápolnát is megtekinhetünk. Belépő nincsen, a templom ingyenesen látogatható.

4. Brewery De Halve Maan

Egy belga kiruccanás nem lehet teljes a helyi sörök megkóstolása nélkül. Akiket nem csak az ízek, hanem maga a sörkészítés folyamata is érdekel, azok a Brewery De Halve Maan múzeumban, illetve sörfőzdében megismerkedhetnek a sörgyártás fortélyaival és még a városra nyíló kilátásban is gyönyörködhetnek. A belépőjegy árában a sörkóstolás is beletartozik. További információért kattints ide.

5. Choco-Story Museum

Ahogy a sör, úgy a csoki is hozzátartozik a belga kultúrához. Édesszájúaknak és gyerekes családoknak tökéletes program a csokigyár felkeresése, ahol a csokigyártás fortélyival ismerkedhetünk. Nyitvatartás és belépőjegyinformáció ezen a linken.

6. Jeruzsálem templom

A Jeruzsálem templom Brugge egy kevésbé látogatott részén helyezkedik el. Érdemes ide is tenni egy kis sétát, mivel maga a templom is nagyon különleges a nyolcszögletű tornyával és egy kicsit fellélegezhetünk az óvárosban nyüzsgő nagy tömeg után.

7. Gyémánt múzeum

Akik érdekődnek a drágakövek iránt, azoknak a gyémánt múzeum érdekes programlehetőség lehet. A bányászattól a csiszolásig mindenre fény derül és még egy kis történelmi háttérrel is gazdagodhatunk. Belépőjegyinformáció és nyitvatartás ezen a linken.

8. Hasábburgonya múzeum

Sör, csokoládé, gofri és hasábburgonya. Ez a négy elmaradhatatlan megkóstolnivaló Belgiumban. Ha már ellátogattunk a sörfőzdébe és a csoki múzeumba és még van egy kis időnk (na meg pénzünk a belépőre), akkor megismerkedhetünk a burgonya európai útjával és persze meg is kóstolhatjuk az igazi belga sült krumplit. További információ itt.

9. Szent János kórház

A Szent János kórház Európa legrégebbi kórháza, amely már a 12. századtól egészen napjainkig fogadja a betegeket. Érdemes betekinteni a kórház kápolnájába is, ahol Hans Memling képeit tekinthetjük meg. Nyitvatartás és jegyárinformáció ezen a linken.

10. Begijnhof

A központ és a vasútállomás között találhatjuk a Beijnhof kolostort, ami szintén egy csendes, nyugodt szeglete a városnak. A fehérre festett házak között platánfákat és hangulatos parkot találunk. Kiváló helyszín egy kis sétára.


Forrás: http://wikitravel.org/en/Bruges

Ajánlatok