accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10+1 lenyűgöző sziget az Indiai-óceánban

utazomajom /

Az Indiai-óceán népszerű szigetei, úgymint a Maldív-, Seychelle-szigetek vagy Srí Lanka neve sokak számára ismerősen csenghet, de érdemes jobban is körülnézni e hatalmas területen, további csodákra lehet bukkanni!

A három kontinens, Afrika, Ázsia és Ausztrália által határolt Indiai-óceánon a legnagyobb a trópusi területek aránya (a többi óceánhoz képest),  így sem korallzátonyokban, sem pálmafákban, sem pedig homokos partokban nem lesz hiány az alábbi mesés helyeken.

Andamán- és Nikobár-szigetek

Andamán- és Nikobár-szigetek

A Bengáli-öböl szigetcsoportja India egyik szövetségi területe, a szárazföldtől 1000 km-re fekszik. A kb. 300 szigetből álló szigetcsoport történelme során állt dán és Habsburg-fennhatóság alatt is, napjainkban a búvárkodás és snorkeling fellegváraként ismerhetjük. A helyiek szerint itt találhatók a világ legszebb korallzátonyai, aki nem hiszi, győződjön meg róla saját szemével!

Lakshadweep (Laksadíva)-szigetek

A szintén Indiához tartozó Kalsadíva-szigetek neve a szanszkrit “laksha” szóból származik, ami százezret, a “dweep” pedig szigeteket jelent. A 39 szigetből álló szigetcsoport közül csak tíz sziget lakott. A környező Laccadive-tenger különlegessége, hogy tengeri herkentyűkben igen gazdag, több mint 600 fajta hal és 78 fajta korall él a szigetek körül.

Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek

Az afrikai kontinenshez tartozó ország egy 115 szigetből álló szigetcsoport, amelynek egy része lakott, többségük viszont lakatlan és természetvédelmi területként működik. A nászutasok paradicsomának is tartott Seychelle-szigeteken az azúrkék víz és a fehér homokos vízpart szinte mindenhol garantált, de a hatalmas gránitsziklák és az óriásteknősök is hozzátartoznak a festői látványhoz.

Langkawi-szigetek

Langkawi, Malajzia

Kis mennyország. Így nevezik a helyiek a Malajzia északnyugati partjainál fekvő Langkawi-szigetcsoport legnagyobb szigetét, Langkawit. A sziget legnépszerűbb turistahelyei a Burau-öböl, a Datai-öböl és Pantai Cenang. A Burau-öböl különleges látnivalói a vándorló madarak, míg a Datai-öböl a fehérhomokos tengerpartja miatt kedvelt úti cél. Langkawin járva kötelező végigsétálni a Sky Bridge nevű hídon, amely a Machinchang-hegy tetején vezet végig a dzsungel fái fölött.

Karácsony-sziget

Jávához van közelebb, mégis Ausztráliához tartozik a Föld legnagyobb korallszigete, a Karácsony-sziget. Legfőbb vonzereje a szigetet körülvevő korallzátony, amely a snorkelingesek kánaánja, de híres és látványos a vörös rákok éves vonulása is. Az esős időszak beköszöntével a sziget belsejéből mintegy 40-50 millió vörös rák indul meg a tengerpart elé, egy több kilométer hosszú, vörös szőnyeget képezve ezzel. Lenyűgöző látvány!

Srí Lanka

Seema Malaka templom a Beira-tónál (Colombo, Srí Lanka)

Buja növényzete és különleges élővilága miatt smaragd szigetnek is nevezik Srí Lankát, amelynek neve egyébként sugárzó, fénylő országot jelent. A könnycsepp alakú szigetország kókuszpálmás tengerpartjai, vízesései, teaültetvényei évről évre több turistát vonzanak, de a kulturális látnivalókról, úgymint a misztikus romvárosokról, a buddhista és hindu kegyhelyekről és a világörökségi helyszínekről sem szabad megfeledkeznünk.

Zanzibár

Zanzibár

Feketebors, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió. Ez mind megterem Zanzibáron, a Tanzániához tartozó szigetcsoporton, de nem csak emiatt érdemes felkeresni e trópusi vidéket. Az Afrika keleti partjainál fekvő szigetek legfőbb vonzereje a tengerparti turizmus, ugyanakkor szárazföldi vadvilága, hajókirándulásai és fűszeres túrái is sok látogatót csábítanak kalandra.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

A 26 gyűrű alakú atollból álló Maldív-szigetek több mint 1000 korallszigetet foglal magában, amelyek a gazdag korallzátonyokról, a képeslapra illő bungalókról és az akvamarinszínű víztükörről híresek. A sekély vizű, fehér homokos partok nem csak a nászutasok, hanem kisgyerekes családok kedvenc úti célja is, a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, hogy élvezzék a földi paradicsomot.

Phuket

Phuket

Thaiföld legnagyobb szigete, Phuket elsősorban lélegzetelállító strandjainak köszönheti népszerűségét. Nászutasok, hátizsákos turisták, egyéni utazók és családok is megtalálják itt számításaikat, hiszen a top hotelektől az olcsó szállásokig minden színvonal és árkategória elérhető Phuketen – ugyanez vonatkozik az éttermi kínálatra is. A sziget egykor fontos szerepet töltött be az India és Kína között húzódó kereskedelmi útvonalnak köszönhetően, manapság inkább az idegenforgalom a helyiek legfőbb jövedelemforrása.

Mauritius

Az Indiai-óceán kulcsa és csillaga. Ez a nemzeti mottója Mauritiusnak, amely Madagaszkártól 900 km-re található az Indiai-óceánban. Mauritius területén bőven akad látnivaló, hiszen varázslatos vízesések, lagúnák, esőerdők, túraútvonalak sorakoznak a szigeten, a legtöbben mégis a képeslapra illő partszakaszok és a gondtalan pihenés miatt érkeznek a szigetre.

+1 Madagaszkár

Gyűrűsfarkú makik Madagaszkáron

A világ negyedik legnagyobb szigete Afrika keleti partjainál fekszik, és főként egyedi élővilágával vonzza a turistákat. Az itt élő fajok 90 százaléka sehol máshol a Földön nem található meg, ezért egy madagaszkári nyaralás során kötelező részt venni valamelyik természetvédelmi terület vezetett túráján. A kirándulások során, ha szerencsénk van, láthatunk kaméleonokat, gyűrűsfarkú makikat és gyönyörködhetünk a gigantikus majomkenyérfák látványában.


Forrás: culturetrip.com

Fotók: pixabay, 123rf.com

 

Ajánlatok