accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Micsoda innováció! Fizetőssé tették a WC-ket a Charleroi repülőtéren

utazomajom /

Már korábban a Ryanair főnöke, Michael O’Leary nyilvánosan fontolgatta, hogy díjat számítson fel a fedélzeti WC-k használatáért. A projekt soha nem valósult meg, így a fapados légitársaság a mai napig nem kért vécéhasználati díjat. Azonban a Charleroi repülőtér, amelynek egyik legnagyobb ügyfele az ír fapados csoport, néhány napja díjkötelelessé tette az összes mosdó használatát. Azoknak az utasoknak, akiknek – bármilyen okból kifolyólag – vécére kell menniük, egy eurót kell fizetniük.

Akinek nincs bank- vagy hitelkártyája, ami gyakran előfordulhat például gyerekeknél, fiataloknál, az nem is tud bejutni, mert az új belépőrendszer egyáltalán nem fogad el készpénzt. Tehát nincs választás készpénz vagy kártya között, és akinek a készülék által nem elfogadott kártyája van, az nem mehet ki wc-re.
Nem meglepő módon a Charleroi repülőtér fizetős illemhelyei már most heves vitákat váltanak ki a közösségi médiában és a tévében. Az utasok azt mondták a helyi televízióknak, hogy átverve érezték magukat, amiért leszállás után fizetniük kellett a vécékért.

Aki azt gondolja, hogy a díjfizetés csak a biztonsági területen kívüli “csendes helyeket” érinti, az téved. Charleroi az összes WC-t fizetőssé tette. Ez magában foglalja a közvetlenül a poggyászkiadásnál és a kapuk körüli biztonsági területen lévőket is, így a “vécédíj” nem kikerülhető. Használatonként egy euróért ez elég drága, mert a benzinkutaknál például az üzletekben beváltható utalványt kapunk.

Vásárolj bármilyen terméket az Utazómajom Shopból és tiéd lehet a páros retúr repülőjegy a KLM Premium Comfort osztályán New York-ba vagy egy Samsung Galaxy s22 szuper készülék!

De valójában miért kér Charleroi külön díjat a WC-kért? Minden utas a lefoglalt útjain keresztül a légitársaságnak úgynevezett utasdíjat fizet, melynek összege repülőtértől függően változik. Ez magában foglalja a terminál használatát, és így általában a WC-használatot is. A „Charleroi-ügyig” ez a kérdés fel sem merült. A reptér a használatonkénti egy eurós “vécéadó” bevezetését azzal indokolja, hogy a létesítményeket sokszor nagyon koszosan hagyták ott a használók, és bár óránként takarítják, a repülőtér már nem akarja egyedül viselni a takarítás költségeit, ezért most pénzt kér. Az utasok azonban arra gyanakszanak, hogy a repülőtér új bevételi forrást keresett és a “ha kell, hát kell” mottó szerint a vécéhasználat bizonyult a legkézenfekvőbbnek.

Forrás: aviation.direct

Ajánlatok