accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 különleges sziget Európában

utazomajom /

Bizonyára mindenki hallott már Teneriféről, Ibizáról, a Krk-szigetről, vagy épp Santoriniről. Ezek a gyönyörű szigetek valóban könnyen magával ragadják az utazót, azonban jó tudni, hogy Európa számos kevésbé felfedezett kincset rejt még. Most bemutatunk 5 igazán különleges és egyedi szigetet, amelyek tökéletes úticélok lehetnek forró nyári nyaralásokhoz, vagy épp túrázós utazásokhoz!

#1. Skye-sziget, Skócia

Aki szereti a csipkézett partszakaszokat, a meredek sziklafalakat és a vadregényes tájakat, az imádni fogja a Skye-szigetet, amely a Hebridák egyik tagja. A Kis-Skóciának is nevezett, alig 8000 lakosú sziget telis-tele van hegycsúcsokkal és völgyekkel, mocsárvidékkel és hatalmas sziklákkal. Partvidéke 1600 km hosszú, a legnagyobb települését, Portree-t pedig alig 2500-an lakják. A sziget egyik leglenyűgözőbb látnivalója a Cuillins-hegység északi pereme előtt található, Old Man of Storr sziklaalakzat. Tavasszal a sziget fantasztikus túrázási és egyéb outdoor sportolási lehetőségeket nyújt az odalátogatóknak.

skye island

#2 Menorca, Spanyolország

Ez a kevésbé felfedezett, idilli sziget csillogó homokjáról és türkizkék vizéről ismert. Pont olyan, mintha egy tipikus, utazási iroda magazinjából lépett volna színre. A Spanyolországhoz tartozó sziget a Baleári-szigetek második legnagyobb tagja, közvetlenül Mallorca után, de megelőzvén méretben Ibizát. A sziget lakossága kevesebb, mint 100 ezer fő, központja Mahón. Cala Pregonda főként remek snorkelling helyeiről és a búvárkodásról ismert, míg Cala Macarella hatalmas tölgyesei és fenyőfái által nyújtott kis menedékekről. A sziget élővilága egyébként is nagyon különleges, 75 százaléka UNESCO védelam alatt áll, több, csak itt megtalálható állat- és növényfaj él itt. Kiváló úticél a fürdőzni, napozni és pihenni vágyóknak.

Ide menj nyaralni, ha nem akarsz sokat költeni! Kattints a cikkért!

menorca

#3. Lewis & Harris, Skócia

Ha nem vagy az a tipikusan nyaralós fajta (mert nem szereted a hőséget vagy a tömeget, vagy épp ezek kombinációját), akkor ez egy remek opció lehet számodra. A Skye-szigethez hasonlóan szintén Skóciában található szigetre bár kevésbé jellemző a napsütés, de ez a sziget is ideális túra- és kirándulóhelyszín. 2014-ben Európa legjobb szigetének választották, magamögé utasítva olyan riválisokat a világpalettáról, mint például Madagaszkár. Izgalmas sziklaképződmények, óriási szél és októberben még akár a Sarki fény is várja a látogatókat.

isle-of-lewis-486457_1280

#4. Aland-szigetek, Finnország

Ez az autonóm státuszú, több, mint 6500 szigetből álló szigetcsoport Svédország és Finnország között található. Igazi skandináv gyöngyszem, amely mindkét országból hatalmas hajókkal közelíthető meg. A szigetek zöme bejárható, akár autóval, gyalogosan, vagy az itt szokásos oly’ népszerű módon: biciklivel. Fenyőerdők, jó minőségű utak, mérhetetlen nyugalom és meglepően nagy nyitottság jellemzi a szigeteket. Érdekessége még, hogy bár jelenleg Finnországhoz tartozik, a lakosok 92%-a svédül beszél és része ugyan az EU-nak, mégis speciális jogi státusszal bír. Aki szívesen kombinálna egy svéd vagy finn utazást egy kis óceánjárós kiruccanással és ‘vidéki skandináv romantikával’, az mindenképp látogasson el ide!

aland-468429_1280

#5. Elba, Olaszország

A hét Toszkán-szigetek legnagyobbika, Elba, amely a partvidékhez legközelebb fekszik. Csodás homokos partjairól, a már jól ismert és megunhatatlan olasz konyháról és történelmi gazdagságáról ismert. Itt nem csak Napóleon nyomdokaiban haladhatunk, de ellátogathatunk a közeli kisebb szigetekre is egy kellemes hajótúra keretén belül. Mivel a szigetnek van egy saját kis reptere is, így Firenzéből és Pisából könnyűszerrel megközelíthető és akár ideális célpont lehet egy hosszú hétvégére is.

Elba_Tuscany

 

 

Ajánlatok