accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Növekvő forgalom: 304.596 fő utazott júliusban repülővel Budapestről

utazomajom /

Utas- és cargo forgalom

Az előző hónaphoz képest több, mint háromszorosára nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban: míg júniusban 84 781 utas fordult meg a főváros repülőterén, addig ez a szám júliusra 304 596 főre emelkedett. Habár ez a tavaly júliusi utasszámhoz képest 81%-os visszaesést jelent, a legfrissebb adatokon már jól látható az utazási kedv fokozatos visszatérése, amely nagyrészt az új és újrainduló járatoknak, az egyre bővülő útvonalkínálatának köszönhető – augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 úticélra. Az utazási kedv visszatéréséhez az is hozzájárul, hogy – a budapesti repülőtéren bevezetett egészségvédelmi intézkedéseknek és rendszeres fertőtlenítő takarításnak köszönhetően – az utasok biztonságosnak ítélik a légi utazást Budapestről.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2020 júliusában 10 695 tonna teherárut kezelt.

Fotó: Baranyi Róbert

Letölthető karanténűrlapok: az utasok is segíthetik az országba történő beléptetés gördülékenységét

A Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság online, letölthető formátumban is elérhetővé tette azokat az űrlapokat, amelyeket a karanténkötelezettség alá eső (piros vagy sárga besorolású) országokból érkező utasoknak kell kitölteniük.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy amennyiben karanténkötelezettség alá eső országból érkeznek Magyarországra, és – a vonatkozó kormányrendeletben részletezett szabályozások értelmében – hatósági házi karanténba kell vonulniuk, a letölthető űrlap előzetes kitöltésével segítsék az országba történő beléptetési folyamat gördülékenységét. Jelentősen csökken az államhatáron a várakozási idő, ha az utas él az előzetes kitöltés lehetőségével. Az űrlapot a Magyarország területére történő belépéskor a hatóságok érvényesítik, az utasoknak csak a személyes adatokra vonatkozó részt szükséges kitölteniük.

Az űrlap itt érhető el: https://www.bud.hu/covid_19/ki_es_beutazassal_kapcsolatos_informacio

Az érkező utasok ellenőrzésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vonatkozó kormányrendeletnek és a hatósági eljárásrendnek megfelelően zajlik. A  Budapest Airport a zöld besorolású országból érkező utasokat és a piros, illetve sárga besorolású országból érkezőket külön területen kezeli, így a beléptetés folyamán a karanténkötelezettség alá eső utasok nem érintkeznek a zöld országból érkező utasokkal.

Újra birtokba vehetik az utasok a megújult check-in csarnokot

A Budapest Airport az alacsonyabb forgalom időszakát kihasználva teljes padlóburkolat-cserét végzett a 2A Terminál utasfelvételi (check-in) csarnokában. A megújult csarnokot két ütemben adták vissza a forgalomnak, mostanra pedig már a teljes területet megnyitották az utasforgalom előtt. Az utasfelvételi pultok előtti terület a felújításnak köszönhetően a korábbinál letisztultabb, jóval világosabb lett.

Címlapkép: Baranyi Róbert

Ajánlatok