accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szinte biztosan újra magyar kézben lesz a Budapest Airport

utazomajom /

Már hosszú évek óta keringenek pletykák a Budapest Airport visszavásárlásáról, de most úgy tűnik tényleg visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a tulajdonosi kör és beadja a derekát. A kormány az utóbbi időben ráerősített és folyamatosan bírálta a repülőtér hiányosságait, hibáit. Többek között ennek eredményeképpen szűnt meg a sokak által utált fapados “karám”, de számos olyan fejlesztést is eszközöltek, amelyek európai szintű légikikötővé tették az ország legnagyobb repülőterét. A fejlesztések a pandémia idejére sem álltak le. Mindeközben a kormány és különböző magánbefektetők nyíltan is egyértelművé tették, hogy újra többségi magyar tulajdonban kívánják tudni a Budapest Airport Zrt-t.

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának hétfőn a szerbiai Ludason.

A Világgazdaság mai cikke ennél sokkal részletesebben ír a közelgő tranzakcióról. A magyar fél vételi szándéka végérvényes, még karácsony előtt szerződni akar. A konzorciumnak az állam mellett a Mol és az Indotek csoport a tagja, de ha úgy alakul, a kormány készen áll a százszázalékos tulajdonszerzésre. A legutóbb kínált 4,44 milliárd eurós (1,600 milliárd forint) árra szinte biztos, hogy rábólint a külföldi eladói kör. Az már most tudni, hogy a magyar államnak minimum 51 százalékos részesedése lesz, de a végső szám ennél jóval magasabb lehet. Annak van realitása, hogy az állami részhez képest a piaci jóval elmarad majd. A kormánynak viszont az is belefér, hogy önállóan szerezzen százszázalékos tulajdont.

Mi utasok kíváncsian várjuk, hogy a magyar állam milyen fejlesztésekkel fogja az utasok kényelmét szolgálni. Lehet, hogy egyszer és mindenkorra eltűnnek a taxis hiénák, vagy az ország legpofátlanabb pénzváltói?

Ajánlatok