accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A COVID betegségen átesett lakosság jó részének nem jár Uniós digitális Covid-igazolvány

utazomajom /

Az uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet 2021. július 1-jén lépett hatályba. Azóta az EU mindegyik országa ki tudja állítani állampolgárai és lakosai számára az uniós digitális Covid-igazolványt, amely az EU egész területén ellenőrizhető.

Igazolványra az jogosult, aki

  1. kapott Covid19 elleni védőoltást, vagy
  2. negatív teszteredménnyel rendelkezik, vagy
  3. felgyógyult a Covid19-ből.

És itt jön a probléma. Olvasói beszámolók alapján azok, akik a második hullámban kapták el a koronavírust és teszteltették magukat, azok közül a legtöbben nem jogosultak az igazolványra. Ennek oka, hogy a hatalmas nyomás alatt nem győzték kapacitással a PCR teszteket, ezért a mentők csak abban az esetben készítettek PCR vizsgálatot, ha a gyorsteszt negativitást mutatott. Mindenkit, akinek pozitív lett a gyorstesztje hivatalosan is koronavírusnak kiáltottak ki, bekerültek a rendszerbe, karanténban kellett maradniuk, később a védettséget igazoló plasztik kártyát is megkapták.

Viszont EU-s igazolványt nem kaptak, nem tölthető le, hiszen az csak azoknak jár, akik PCR teszttel tudják igazolni, hogy átestek a betegségen.

Olvasónk kérdésére azt a választ kapta, hogy Magyarországon csak pozitív PCR teszt után lehet az EU DCC-ből igazolást lehívni.

Így tehát a lakosság betegségen átesett, de oltással nem rendelkező felének jó része nem jogosult az EU-s igazolásra.

Van hasonló tapasztalatod? Írd meg nekünk az info[kukac]utazomajom[pont]hu címre!

Ajánlatok