accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Korlátozzák a részeges buliturizmust és közben drágul a mallorcai nyaralás

utazomajom /

A napsütötte Baleár-sziget a pénztárcabarát partiturizmus kedvelt célpontja. Az árak azonban folyamatosan emelkednek és a belátható jövőben is növekedni fognak – mondta Juan Ferrer, a Palma Beach Quality Offensive elnöke.

Az infláció, a megélhetési költségek emelkedésének hatására az egész világon elharapódzott,így Mallorca idegenforgalmi hatóságai most megpróbálják visszaszorítani a kis költségvetésű turizmust.

Miért emelkednek az árak Mallorcán?

Egy évvel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, az energia- és élelmiszerárak, amelyek a háború kezdetekor megugrottak, továbbra is magasak. Mallorcán jelenleg 5,8 százalékos az infláció. Az idegenforgalmi árak 30-35%-os növekedése részben ennek a globális áremelkedésnek tudható be, illetve annak, hogy korlátozni akarják az Egyesült Királyságból érkező “olcsó utazók” számát is.

A felszámolás egybeesik más spanyol nyaralóhelyek hasonló kezdeményezéseivel. A múlt héten Lanzarote “turistákkal telített övezetnek” nyilvánította magát, és bejelentette, hogy korlátozza a brit látogatók számát.

Hogyan korlátozza Mallorca a pénztárcakímélő turizmust?

A sziget kormányzótanácsai tavaly bejelentették, hogy Mallorca korlátozni kívánja a turisták számára elhelyezett szállodai ágyak számát a túlzsúfoltság leküzdése érdekében. A tervek szerint a szigeten 430 000 turistaágyas felső határt határoznának meg, amellyel nagyobb értéket behozó és kisebb volumenű turizmust szeretnének.

A COVID-19 járvány miatti utazási korlátozások feloldása után a szigeten tavaly nyáron soha nem látott számú látogató volt. A turisták gyorsan megtöltötték a szállodai szobákat és a nyaralókat, amellyel a sziget túlzsúfoltságáról szóló vita ismét előkerült.

Mallorca Tanácsa megerősítette, hogy újraértékeli turisztikai tervét, és csökkenti a szigetre látogatók számát. Korlátozott lesz a szállodai ágyak száma és értékesítési módja. Bejelentette továbbá az illegálisan kiadott üdülők még szigorúbb ellenőrzését, amelyre még több turisztikai felügyelőt fognak alkalmazni.

A népszerű baleár-szigeteki particélpontokon lecsapnak a részeg turistákra

A Baleár-szigeteken a hatóságok idén számos szigorú szabályozást vezettek be a túlzsúfoltság csökkentése érdekében. Az új szabályok kiemelt célpontjai a részeg turisták, akik korábban az utcákon tolongtak.

Magalufban, El Arenalban és Ibiza szigetén számos all inclusive üdülőhelyen alkoholkorlátozást vezettek be. Egyes helyeken a vendégek az all inclusive ellátás ellenére ebéd és vacsora közben maximum három italt fogyaszthatnak díjmentesen, minden további alkoholos italt külön kell megvásárolni. A jogszabály megtiltotta továbbá a szórakozóhelyeken az ún. happy hour és az egyet fizet kettőt kap italajánlatot, az alkohol árusítását az üzletekben 21:30 és reggel 8 óra között, valamint a partihajók reklámozását bizonyos területeken.

Idén nyáron Mallorca egyik legnépszerűbb parti üdülőhelye, Playa de Palma megtiltotta, hogy futballmezbe öltözött emberek belépjenek az éttermekbe, amellyel az ittas focidrukkerek által okozott károkat igyekeznek csökkenteni.

Különösen Ibiza szeretne elhatárolódni a részeges bulizóna hírnevétől. A helyi hatóságok ehelyett azt remélik, hogy a fenntarthatóbb turizmusra, például a sziget számos wellness- és öko-üdülőhelyére összpontosíthatnak.

Forrás: euronews.com

Ajánlatok