accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már 29.000 Ft-tól kajálhatsz Michelin csillagos étteremben Magyarországon

utazomajom /

Mindenki számára ismerős lehet a Michelin csillag kifejezés, hiszen évről évre egyre nagyobb visszhangja van a magyar médiában a gourmet ételkészítés mestereinek és a fine dining éttermeiknek. Az egyes konyhák különböző értékelésekkel kerülhetnek a Michelin Kalauzba, ahol a legmagasabb értékelés a három csillag. Itthon 2022-ben a legtöbb a két csillag volt, amellyel a tatai Platán és a budapesti Stand étteremeit díjazták. A Michelin Guide szerint a két csillagos étteremért már megéri autóba ülni akár egy hosszabb utazásért is. Nézzük, hogy mennyibe is kerülnek a többfogásos degusztációs menük a legjobb éttermekben!

Platán Gourmet – az ország egyetlen két csillagos étterme Tatán. Séf: Pesti István

10 fogás: 59.000 Ft + bor párosítás: 29.000 Ft

12 fogás: 66.000 Ft + bor párosítás: 36.000 Ft

Plusz 12% szervízdíj.


Stand Budapest, séfek: Széll Tamás, Szulló Szabina

6 fogás: 54.900 Ft + bor párosítás: 28.000 Ft

Plusz 15% szervízdíj.


A francia étteremkalauz szerint egy csillagos az az étterem, ahol: “kiváló minőségű a konyha, ha arra járunk, érdemes megállni.” Az idei egy csillaggal díjazottak és degusztációs menüik ára így alakul.

Babel Budapest, séf: Kaszás Kornél

13 fogás: 69.000 Ft + bor párosítás: 29.500 Ft

8 fogás: 55.000 Ft + bor párosítás: 21.500 Ft

Plusz 17,5% szervízdíj.


Borkonyha Wine Kitchen, séf: Sárközi Ákos

6 fogás: 39.000 Ft + bor párosítás: 27.000 Ft


Costes, séf: Koppány Levente

6 fogás: 42.990 Ft + bor párosítás: 23.900 Ft


Essencia, séf: Tiago Sabarigo

6 fogás: 42.900 Ft + bor párosítás: 20.000 Ft

5 fogás: 34.900 Ft + bor párosítás: 18.000 Ft

Plusz 15% szervízdíj.


Rumour, séf: Rácz Jenő

6 fogás: 40.135 Ft + bor párosítás: 17.250 Ft

11 fogás: 63.135 Ft + bor párosítás: 28.750 Ft


SALT, séf: Tóth Szilárd

15 fogás: 44.500 Ft + bor párosítás: 28.000 Ft

Plusz 15% szervízdíj.


42 Étterem Esztergom, séf: Barna Ádám

5 fogás: 29.000 Ft

7 fogás: 33.000 Ft + bor párosítás: 30.000 Ft


Jelenleg a legolcsóbb Michelin csillagos étterem tehát a 42 Étterem, a legdrágább pedig a Bábel.

Az idei évben először látogattak a zsűritagok fővároson kívüli fine dining helyeket is, és találtak Budapesten kívül is szenzációs konyhákat. Hat vidéki étterem kapott Bib Gourmand díjat, amellyel jellemzően az alacsonyabb árkategóriájú, mégis magas minőséget képviselő bisztrókat, vagy családi vendéglőket értékelnek. Bib díjasak a következők:

Anyukám Mondta, Encs

Casa Christa, Balatonszőlős

Kistücsok, Balatonszemes

Macok, Eger

Mór24, Balatonfüred

Sparhelt, Balatonfüred

Fontos felsorolni még az ajánlott éttermeket, ahol szintén nagyon finom ételkülönlegességet kóstolhatunk:

67 Sigma (Székesfehérvár); 84 Bisztró  (Kapolcs); A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód); Alabárdos (Szeged); Alkimista Kulináris Műhely (Szeged); Almalomb (Hosszúhetény); Arany Kaviár (Budapest);Avalon (Miskolc); Clarisse  (Tura); Costes Downtown (Budapest); FELIX Kitchen & Bar (Budapest); Füge (Tihany); Graefl Major Kétútköz (Poroszló);Hoppá! Bistro (Budapest; Horgonyzó Kisvendéglő (Tiszalök); Hosszú Tányér (Hosszúhetény);  IKON (Debrecen); Kővirág (Köveskál);  Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely); LAMAREDA (Győr); Laurel (Budapest); Lokal47 (Kéthely); Mák (Budapest); Morzsa (Pécs); Natura Hill (Zebegény); Neked Főztem (Zánka); Nobu Budapest (Budapest); Onyx Műhely (Budapest);  Öreg Prés (Mór); Pajta (Őriszentpéter); Pasztell (Budapest);Platán Bisztró (Tata); Rézmozsár (Kiskunhalas); Rókusfalvy Fogadó (Etyek); Rutin (Budaörs);  Sauska 48 (Villány); Spago by Wolfgang Puck (Budapest); St. Andrea (Budapest); Stand25 Bisztró (Budapest); Textúra (Budapest); Tihanyi Vinarius (Tihany); Umo  (Budapest); Végállomás Bistro&Wine (Miskolc); Víg Molnár Csárda (Csopak); Villa Kabala (Szigliget);Zelna Borbár és Vinotéka (Balatonfüred); Zip’s (Miskolc)

Ha az országban bármerre jártok, keressétek ezeket a helyeket és kóstoljatok!

Ajánlatok