accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ebben az olasz városban van egy borkút, ahonnan te is ingyen ihatsz

lanymajom /

A közép-olaszországi Abruzzo régió egyik szőlészete és egy helyi nonprofit szervezet egy nem mindennapi módszerrel csalogatja a látogatókat; éjjel nappal működő borkutat állítottak üzembe, ami teljesen ingyen áll a turisták rendelkezésére.

A kutat a Dora Sarchese szőlészetben találjuk a Caldari di Ortona nevezetű kisvárosban, ami akkora attrakció lett, hogy már a Google maps-re is felkerült, mint turistalátványosság.

A kút egyébként a Cammino di San Tommaso zarándokút mentén található, ami az Adriai-tengerpartról a Tirrén-tenger felé halad és átszeli az olasz csízmát Ortonától egész Rómáig. Az ötlet nem teljesen egyedi, hiszen az El Camino útvonalán, Estella környékén Spanyolországban is hasonló módon ösztönzik a turizmust.

A szőlészetnek egy kérése van csak a látogatók felé; aki nem bírja tartani a mértéket, az inkább kímélje meg őket, de mindenki más nagyon szívesen látott vendég egy jó kis abruzzói vörösborra.


Forrás: http://time.com/4533184/wine-fountain-italy/