accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Emirates – Telefonálás 11 kilométer magasan?

utazomajom /

Úgy válsz turistából utazóvá, ahogy egyre kisebb a csomagod. Tapasztalatod nő, a cuccaid száma és mérete csökken, egyre rutinosabban pakolsz össze az út előtt, megvannak a kedvenc utazós ruhadarabjaid, papucsod, kispárnád. Már nem izgulsz a reptéren a feladott csomag miatt, már nem hagyod otthon a füldugót, a töltőt, a megfelelő országba a helyes átalakítót viszed, tudod, hol a fogkeféd és a törölköződ. Kialakulnak a kedvenc helyeid, fejből tudod már a nagy repterek alaprajzát. Főleg a Dubai Nemzetközi Légikikötőét.

Mert az, hogy egyre komolyabb utazó leszel, azzal jár, hogy egyre többet fordulsz meg ezen a helyen. Ha egy romantikus szigettúra vagy egy szabad szellemű hátizsákos kaland felé repít az Emirates gépe, biztos lehetsz benne, hogy emlékezetes élmények elé nézel, az út pedig Dubai-on át vezet. Az Emirates számtalan egzotikus és kalandos célállomásra kínál kényelmes utazást – a Budapestről induló járatokról Dubaiban töltött néhány óra múlva szállhatsz át Ázsia vagy a Közel-Kelet felé. Útban egy selymes fövennyel borított tengerpart felé, vagy épp egy magashegyi túrát megelőző izgalommal váltasz itt repülőt – minden életre szóló élmény itt kezdődik.  Ha már a Dubai repterén ugyanolyan természetességgel mozogsz, mit a Blahán, nos akkor elégedett mosollyal veheted tudomásul – világutazó lettél.

A Dubai Nemzetközi Légikikötő az Emirates légitársaság hatalmas flottájának bázisa. A világ legjobb légitársaságának megtisztelő címét már többször elnyerő cég neve egyet jelent a minőségi utazással. Az Emirates légitársaság legendás kényelmét azok a fontos részletek alapozzák meg, ahogyan odafigyeléssel és eleganciával teszik kényelmessé az utazást. A díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszer, az ICE 2500 csatornája, a legfrissebb mozifilmek, gyerekfilmek és koncertfelvételek között válogatva szinte elröppen a hosszú repülőút. Az temérdek mozifilm között nem csak magyar szinkronnal feltöltött alkotásokat találunk, hanem a legutóbbi idők magyar sikerfilmjeit is megnézhetjük, mint például az Ernelláék Farkaséknál című filmet. Kellemes meglepetésként az Emirates légi utaskísérőinek nemzetközi csapatában magyar fiatalok is szolgálatot teljesítenek – a hosszú, szülőföldünktől távol töltött idő után szívmelengető érzés, mikor a Dubai-Budapest járaton anyanyelvünkön köszöntenek bennünket. A célállomás gasztronómiája által inspirált, ízletes fogások már előkészítik a ránk váró kulináris élményeket. Minden fedélzeten töltött perc új élményekkel vár – ez az Emirates stílus.

A felelősségteljes utazást az Emirates légitársaságnál nagyon komolyan veszik – nem csak a legmodernebb, a legkisebb emisszióval és üzemanyag fogyasztással repülik legtöbb célpontjunkat, hanem olyan részletekre is figyelnek, mint a fedélzeti takarók alapanyaga. A puha és meleg ecoTHREAD anyag nem csak kellemes tapintású, hanem újrahasznosított műanyagpalackokból készül. Így azzal a tudattal szundikálhatunk, hogy közben a Föld egyensúlyáért is tettünk valamit.

Az Emirates turistaosztálya is a legkomolyabb kényelmi szolgáltatásokat nyújtja az utazni vágyóknak. Nem csak a buisness class kiváltsága a kényelmes ülés és a kifinomult kiszolgálás – igazán egyedi szolgáltatásban lehet részünk a hatalmas Airbus A380 fedélzetén utazva. Utazás közben vezeték nélküli internet-szolgáltatás áll rendelkezésünkre, de telefonhívásokat is bonyolíthatunk 11 kilométer magasból, hiszen a mobiltérerő is hozzáférhető az adatszolgáltatást használva. A repülőgép tervezői pedig nem csak a megfelelő, kényelmes lábtér kialakítására figyeltek oda, hanem arra is, hogy az utastér világítását úgy hangolják be, hogy segítsék az utazók szervezetét felkészítsék az új időzónára, ahová tartunk. Így nem csak kényelmes, luxuskörülmények telik a repülőút, hanem kipihenten érkezünk meg célállomásunkra.

A fedélzeti étkezés egy nagyon érzékeny pontja egy hosszú repülőútnak.Az Emirates fedélzetén gourmet élményeket élhetünk át – mintha egy top étteremben étkeznénk. Az ízletes fogások tematikusan az adott régió fogásai ihletik, az étlap pedig folyamatosan megújul – akár az ételekhez passzoló borok választéka. Ha az utasnak speciális étrendre van szüksége, különleges diétán van, ezt csak jeleznie kell a személyzetnek, akik megtalálják a számára megfelelő fogásokat.

Az Emirates kifejezetten gyermekbarát szolgáltatásokkal kedveskedik a családoknak és az apróságoknak. A dubai reptéren több játszóház segít eltölteni a várakozás, átszállás óráit, a fedélzeten pedig gyermekmenü, rajzfilm és mesecsatornák kötik le a jövő utazóinak figyelmét. Az utaskísérők kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekekre, és plüssfigurákkal, Lonely Planet Kids csomaggal teszik emlékezetessé az utazást számukra.

Dubaiban adnak randevút egymásnak kultúrák, földrészek, népek és nyelvek, olyan színpompás kavalkádban, ahogy a modern kori Bábelt magunk elé képzeljük. Az Egyesült Arab Emírségek modern, csillogó világvárosa azonban nem csak egy hatalmas átjáróház – önálló úti célként is milliók álmát jelenti. A népszerűség oka az a rengeteg innováció, mesés gazdagság, kiváló szolgáltatásokkal fűszerezett kiemelt biztonság, ami Dubai városát jellemzi. Az a szinte szédítő kavalkád, ami itt fogad, nehezen hasonlítható bármihez – az egykori kereskedőváros történelme során olyan megrendítő fejlődést élt át, aminek a csodájára járnak a világ minden részéről idesereglő utazók.

Dubai egykor jelentős kereskedelmi kikötőként virágzott, majd a gyöngyhalászat központjaként lett híres, de jelenkori gazdagságát az itt feltárt olajkincs alapozta meg. Mára azonban a szénhidrogének kitermelése szinte háttérbe szorul a turizmusból és a pénzügyi szolgáltatásokból származó busás jövedelem mellett. Dubai minden, amit a modern világról gondolunk – egy hatalmas, nyüzsgő metropolisz, amely nem a múltjából él, hanem megteremti a jövőt.

Dubai látnivalói nem kizárólag régi paloták és ódon mecsetek – bár van egy nagyon gazdag kulturális, épített örökséggel rendelkező történelmi negyede is – a turisták tömege mégis inkább az  évről évre bővül a látványosságokra kíváncsi, ahogy az egyik grandiózus beruházást adják át  a másik után, szinte egymásra licitálva. Dubai hangulatához az ikonikus szállodák, toronyházak és mesterséges szigetek ugyanúgy hozzátartoznak, mint a hatalmas bevásárlóközpontok, ahol napokra el lehet tévedni. A világhírű építészeti csodák, mint a hétcsillagos szálloda, a Burj Al Arab vagy a világ legmagasabb épületének számító Burj Khalifa illetve a lenyűgöző Dubai Marina égbe törő tornyainak látványa örökre a retinánkba ég.

Dubai repülőtere egy kapu a nagyvilágra – csak idén szeptemberben 7.215.182 utazó vette igénybe szolgáltatásait. Egyetlen hónap alatt ekkora embertömeg kezelése és szórakoztatása, hatalmas logisztikai hátteret igényel. A reptér egy önálló, a nap minden szakában nyüzsgő várost alkot, ahol folyamatosan áramlanak az utazók a földrészek között félúton. Ha hosszú átszállási időt töltesz Dubaiban, akkor érdemes időben lefoglalni egy reptéri szobát, ahol felfrissülhetsz vagy megpihenhetsz az újabb utazás előtt – ha nem a legutolsó pillanatra hagyjuk a foglalást, akkor komoly összeget is érhet az előrelátás. De a hatalmas alapterületen elhelyezkedő reptéren több olyan nyugalmas pihenőhelyet is találsz, ahol kényelmesen eltöltheted a várakozás perceit. A világmárkák csillogó boltjai mellett hangulatos kávézókat és jobbnál jobb éttermeket is találsz itt. A thai, vietnami vagy épp az indiai konyha remekeit étlapján kínáló tematikus éttermek fogásait böngészni egy apró utazás. Előre megízlelhetjük utazásunk céljának ételeit vagy épp újabb célokat találhatunk az ízlelőbimbóink választására hagyatkozva. Úton Kínába válasszunk egy dim sum-ot, melynek már az illatától is jóllakunk, hazafelé Thaiföldről egy kellemes curry ébreszthet bennünk nosztalgiát.

Az Emirates légitársaság dolgozói nap mint nap tesznek azért, hogy méltóvá tegyék munkahelyüket a világ legjobb légitársasága címre. Odafigyelésük, profizmusuk és a fedélzeti szolgáltatások széles választéka nem csak az utazást, hanem magát a repülőutat is emlékezetessé teszik. Ha távoli tájak vonzanak, szinte biztos, hogy Dubai lesz az ugródeszkád. Érdemes hát minden egyes átszálláson újabb részeit felfedezni ennek a hatalmas reptérnek, kiismerni a legjobb lehetőségeit. Dubai nagyon szórakoztató és látványos célpont, akkor is, ha sci-fi város szédítő látványosságait vesszük sorra pár nap alatt, de akkor is, ha innen tovább utazunk új, még ismeretlen horizontok felfedezésére.

A cikket az Emirates támogatta.

Ajánlatok