accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fontos változás a Wizz Air kézipoggyászokkal kapcsolatban!

utazomajom /

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága újabb lépéseket tesz afelé, hogy vedd fontolóra az elsőbbségi beszállás vásárlását. A korábbi közlemény szerint:

azok az utasok, akik további kézipoggyászra tartanak igényt, a WIZZ Priority szolgáltatással még egy legfeljebb 40x30x18 cm méretű táskát felvihetnek a fedélzetre és ülésük alatt elhelyezhetik. A Priority szolgáltatás egyúttal azt is biztosítja, hogy az utas az elsők között szállhat be a repülőgépbe és ingyenes kézipoggyászát garantáltan magával viheti a fedélzetre.

Ez továbbra sem változik, viszont aki nem vásárol, elvileg garantáltan nem viheti fel a poggyászát az utastérbe.

Forrás: wizzair.com

Ez miért is rossz?

A feladott poggyászra megérkezéskor várnod kell. A várakozási idő extrém esetben egy késői érkezés alkalmával a budapesti repülőtéren akár egy óra is lehet. Ha fapados társaságokkal átszállással utazol, akkor sokkal hosszabb tranzit idővel kell számolnod. Korábban írtunk a poggyászokból eltűnő értékekről, ami a média nyomása miatt normalizálódni látszódik, de még mindig adódhatnak kellemetlenségek. Nem is beszélve az elveszett, sérült táskákról. Hátizsákkal utazóknak nem ajánlott a kemény fedeles bőröndök közé adniuk a táskáját, már csak a szennyeződések miatt sem.

A WIZZ elsőbbségi beszállás díja

  • 1.650 ​Ft​ – 3.300 ​Ft​ online vásárlás vagy a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatán keresztül végzett vásárlás esetén;
  • 8.250 ​Ft​ repülőtéri vásárlás esetén;

Tehát egy retúr repülőjegy esetében 3.300 vagy 6.600 forint pluszköltséggel kell számolnod. Felmerülhet a kérdés, hogy ha az összes utas megveszi az elsőbbségi beszállást, akkor hogyan férnek fel a bőröndök (amik egyébként korábban felfértek), de információnk szerint korlátozva van az WIZZ Priority-t vásárolhatók száma.

Wizz Air a kérdéseinkre az alábbi választ küldte:

“A WIZZ változtatott a beszállás folyamatán a kézipoggyász fedélzeti szállítására vonatkozóan a lehető leggördülékenyebb beszállás és a járatok nagyobb pontossága érdekében, különösen a magas kihasználtságú járatok esetében. Az új intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse a poggyászkezeléshez kapcsolódó késéseket és növelje az utazók elégedettségét azáltal, hogy előre tisztázott irányvonalakkal szolgálunk. A légitársaság célja, hogy a lehető legalacsonyabb viteldíjakat biztosítsa, miközben több lehetőséget nyújtson az utazóknak, hogy testre szabhassák foglalásukat és csak a választott szolgáltatásokért kelljen fizetniük. Ez maximális rugalmasságot ad utasainknak, míg továbbra is igazán alacsonyan tudjuk tartani jegyárainkat. Az alapdíj minden esetben tartalmazza az ingyenes kézipoggyászt, ugyanakkor a korlátozott fedélzeti tér miatt nem minden utas csomagja fér be a fedélzeti tárolókba.

 
Mostantól csak a WIZZ elsőbbségi beszállást (Priority) megvásároló utasok vihetik magukkal kézipoggyászukat a fedélzetre. A WIZZ elsőbbségi beszállással nem rendelkező utasok kézipoggyászát a csomagtérben szállítjuk díjmentesen, majd a csomagokat az érkezési repülőtéren a csomagkiadó futószalagnél vehetik fel. A kis méretű (legfeljebb 40x30x18 cm) kézipoggyász, amely az ülés alatt elfér, továbbra is felvihető a fedélzetre elsőbbségi beszállás nélkül. A változást az egyes repülőterek intézkedéseitől függően fokozatosan vezetjük be a WIZZ hálózatában.”
 
Tehát ami kérdéses volt, hogy aki nem vásárol WIZZ Priority-t az garantáltan nem viheti fel a táskáját a gépre, vagy nem garantált, hogy felviheti. A közleményből kiderül, hogy garantáltan NEM viheti fel.

Ajánlatok