accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Maszkban és kezeslábasban várják az Emirates légiutaskísérők a magyar utazókat

utazomajom /

Október 21-től újraindul az Emirates budapesti járata. A légitársaság biztonságos utazást kínál magyar utasai számára a jelenlegi járványhelyzetben is. Összegyűjtöttük, milyen egészségvédelmi intézkedésekre számíthatnak azok, akik a következő hónapokban Dubajba vagy átszállással tovább repülnek az Emirates járatain.

Az Emirates október 21-től újraindítja budapesti járatát, és számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy utasai a járvány idején is a lehető legnagyobb biztonságban repülhessenek. Mielőtt sorra vennénk ezeket az intézkedéseket, egy fontos szabályra érdemes felhívni a figyelmet. A Budapestről indulók az Emirates járataira csak úgy szállhatnak fel, ha rendelkeznek az utazást megelőző 96 órán belül kiállított negatív PCR-teszttel. Az igazolást angol nyelven kell kérni, és kinyomtatva kell az utasoknak magukkal vinniük, amit a check-in pultnál kell bemutatni. 6 éven aluli és fogyatékkal élő utasok esetében nincs szükség negatív PCR igazolásra. A Dubajból Budapestre tartó utasoknak szintén nincs szükségük ilyen igazolásra, rájuk az aktuális magyar beutazási szabályok érvényesek.

De azoknak az utasoknak sem kell aggódniuk, akik megvásárolták repülőjegyüket, ám a járvány miatt esetleg mégsem tudnak elutazni. Az Emirates rugalmas utazási feltételeket biztosít, így az utasoknak lehetőségük van az utazási időpontok extra költségek nélküli módosítására, vagy a repülőjegyük értékében kupont igényelhetnek, amit később is felhasználhatnak.
A legelső és legegyszerűbb, amit saját és mások egészsége érdekében tennünk kell: a repülőút teljes ideje alatt, illetve a repülőtereken végig kötelező az arcmaszk viselése.

Ingyenes higiéniai csomag minden utasnak

Az Emirates ingyenes higiéniai készletet ad utasai számára, amely maszkot, kesztyűt, antibakteriális törlőkendőt és kézfertőtlenítőt tartalmaz.

Légiutaskísérők védőöltözetben

Az Emirates minden légiutas-kísérője védőfelszerelést visel, a dubaji földi kiszolgáló személyzet pedig arcmaszkban és kesztyűben áll az utasok rendelkezésére. A személyzet és utasok közötti érintkezés csökkentése érdekében a fedélzeten az étel- és italfelszolgálást is az egészségvédelmi szempontoknak megfelelően alakították át. Kézipoggyászt a megszokott szabályok szerint lehet felvinni a fedélzetre.


Kétpercenként cserélt levegő a fedélzeten

Az Emirates egy új légtisztítási rendszert is bevezetett a repülőgépek fedélzetén. A kabin levegőjének tisztaságáról az úgynevezett HEPA rendszer gondoskodik, amely a vírusok és gombák 99,97 százalékát kiszűri, amely a kórházi műtök levegőtisztasági szintjének felel meg. A megtisztított és szűrt levegő először a kinti, friss levegővel keveredik, majd ismét visszaáramlik a kabinba, így a gépen utazás közben 2-3 percenként teljesen kicserélődik a levegő. A levegőáramlás fentről lefelé irányul, így minimálisra csökken a kabinon belüli részecskemozgás, vagyis bárhová is szól a jegyük, az utasok egyformán tiszta levegőt lélegeznek be.

Fokozott higiénia a gépek tisztításakor

A 1,5 óránál hosszabb repülőutakon a személyzet egy fővel bővül, akinek kizárólag a mosdók folyamatos tisztán tartása a feladata. Az Emirates összes, Dubajban landoló járata alapos tisztításon esik át, melynek során olyan speciális vegyszert használnak, amely bizonyítottan elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat, és hosszan tartó védőbevonatot képez a felületeken megakadályozva a kórokozók újbóli megtelepedését.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren

A Dubajba utazóknak a fedélzeten ki kell tölteni egy nyilatkozatot, melyet a légikísérőktől kapnak.  A kitöltött nyilatkozatot át kell adniuk leszállás után a Dubaji Egészségügyi hatóságok munkatársainak. Szintén kötelező a COVID19 – DXB Smart App okostelefonos alkalmazás (iOS vagy Android) letöltése minden beutazó számára. Az alkalmazás a fertőzések megelőzését, és az esetleges kontaktkutatást segíti.

Az Emirates járatain utazó magyar utasoknak testhőmérséklet mérésen szükséges átesniük a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren érkezéskor, átszálláskor és induláskor egyaránt. Ennek során a fémdetektorhoz hasonló kapun kell áthaladni, amely egyszerű és gyors.

A Budapestre hazainduló utasoknak a dubaji reptéren természetesen maszkot kell viselni. A légitársaság a check-in és beszálláshoz kialakított tereit a biztonságos távolságtartást szem előtt tartva alakította át. A check-in pultokra antimikrobiális védő paneleket telepítettek, a személyzet számára pedig kötelező a maszk, kesztyű és kézfertőtlenítő használata a repülőtér teljes területén. A még kényelmesebb utazás érdekében az Emirates új, önkiszolgáló check-in és csomagfeladó pultokat helyezett el a 3-as terminál területén, ahonnan a budapesti járat is indul. A repülőtér padlóján és várakozási területein a megfelelő távolságot jelző matricákat ragasztottak fel, a váróterekben pedig átalakították az ülőhelyeket, ezzel segítve az utasokat a biztonságos távolság megtartásában.

Jó hír, hogy a prémium utasok ismét használhatják a repülőtér méltán híres lounge-át a terminál B csarnokában.

Működik a sofőrszolgálat

Az Emirates prémium ügyfelei számára igénybe vehető a légitársaság védjegyévé vált sofőrszolgáltatás Budapesten és Dubajban is. A sofőrszolgálathoz használt autókat szintén minden nap kívül és belül is takarítják és fertőtlenítik, illetve minden utazás után fertőtlenítik a gyakran érintett felületeket. Az autóút alatt természetesen kötelező az arcmaszk viselése.

Dubaj: napfény, tenger, biztonság

Napsütötte tengerpartjaival, rengeteg programjával és a vendéglátás magas színvonalával Dubaj méltán vált az egyik legnépszerűbb úticéllá a magyarok számára is. Tavaly 16,7 millió látogatót vonzott a metropolisz szerte a világból, és üzleti konferenciák, kiállítások, sport- és szórakoztatórendezvények százainak adott otthont. Dubaj az elsők között nyerte el a World Travel and Tourism Council (WTTC) “Biztonságos Úticél” igazolását, amellyel a nemzetközi szervezet Dubajnak az egészségvédelem terén tett intézkedéseit ismerte el. Részletes leírásunk Dubajról ide kattintva találod!

Fedezet az egészségügyi ellátásra

Az Emirates 150 ezer euróig fedezi magyar utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a kéthetes karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. A költségtérítés – amely automatikusan jár minden megvásárolt Emirates-repülőjegyhez – a 2020. december 31-ig történő utazásokra érvényes, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól. A költségtérítés az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes, abban az esetben is, ha az utas tovább utazik, miután megérkezett az Emirates-szel úti céljára. A szolgáltatás részletei az alábbi linken találhatóak:

www.emirates.com/COVID19assistance

Azok az utasok, akiknek szükségük van PCR-igazolásra a dubaji indulást megelőzően, kedvezményes áron végeztethetik el a tesztet az Amerikai Kórházban vagy valamelyik szakrendelőjében. Dubajban erre több helyszínen is lehetőség van, és csak annyit kell tenni az utasnak, hogy bemutatja Emirates jegyét vagy beszállókártyáját. Otthoni és irodai tesztelésre is lehetőség van, és az eredményt 48 órán belül megkapja az utas. További információ: www.emirates.com/flytoDubai

További információ az Emirates egészségvédelmi intézkedéseiről ezen a linken olvasható: https://www.emirates.com/hu/hungarian/help/covid-19/safety/

Közel 100 úticélra repülhetnek a magyarok

Az Emirates budapesti járatának újraindításával már közel 100 úticél válik elérhetővé a légitársaság nemzetközi hálózatában. Az Emirates biztonságos, dubaji összeköttetésű utazást kínál utasai számára még ezekben a bizonytalan időkben is, ezzel segítve őket abban, hogy ismét találkozhassanak családtagjaikkal, és hogy továbbra is dolgozhassanak vállalkozásuk növekedésén.

A dubaji légitársaság Boeing 777-es gépe hetente kétszer, szerdánként és szombatonként repül a két város között. A járat Dubajból helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a magyar fővárosból délután négy órakor indul és 23.20-kor érkezik Dubajba. Október 25-től azonban már téli menetrend szerint közlekedik a gép: Budapestről 15.10-kor száll fel, míg visszafelé reggel 8.40-kor indul. A járatra Economy és Business osztályokra lehet jegyet foglalni.

Ajánlatok