accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az ország egyik legszebb karácsonyi vására, ahol a színvonal, és nem az árak vannak magasan

utazomajom /

Tavaly már a téli szezonban is Eger volt az egyik leglátogatottabb vidéki város, ami köszönhető a széles programkínálatnak és az izgalmas lehetőségeknek. A város idén is tárt karokkal várja a látogatókat, hiszen hat héten át tartó programsorozat fogadja a város főterére érkezőket. Az Eger Advent és az azt követő HÜTTE – Egri Forralt Bor Napok számtalan színpadi produkcióval, árussal és más attrakciókkal kedveskedik a családoknak és a fiataloknak egyaránt. Persze nem csak a programok miatt érdemes meglátogatni ezt a meseszép és izgalmas várost.

Télen a város szíve hangulatos díszkivilágítást kap, s itt, a Dobó István téren és környékén rendezik meg az Adventi rendezvénysorozatot, ahol vásárosok mellett számtalan ismert előadó (Szekeres Adrien, Zséda, Rakonczai Imre, Kovácsovics Fruzsina, Krisz Rudi, Nagy Feró, Deniz és Orsovai Reni, Falusi Mariann és Sárik Péter, Bon Bon, Gallusz Niki és a Club 54, Hauber Zsolt X Bonanza Banzai, Agárdi Szilvi, a teljesség igénye nélkül) is a színpadra lép, sőt idén még egy külföldi vendég is koncertet ad. Eger karácsonyi vásár szempontjából előnyös helyzetben van, hiszen a jó bor helyben helyben van, ezért érdemes a forralt borokat megkóstolni minél több standnál.

A gyermekeket december 1-től december 23-ig minden hétvégén (már péntek délutántól egészen vasárnap estig) a Városháza Üvegtermében kreatív foglalkozásokkal, filmvetítéssel, meseszép játékokkal várják. December 3-án a Mikulás is ellátogat a Jégpalotába, ahol egy közös fotózásra várja a piciket.

Ha már forralt (vagy pince hideg) bor, akkor Szépasszony-völgy! Télen is nyitva tart az Egerbe látogatók számára “kötelező” völgy, az Egri Bornegyed. Több, mint 30 pince és 10 étterem várja az idelátogatókat télen is, ahol országosan elismert borászatok is megtalálhatók. Az elmúlt években nagy fejlődésen ment át a völgy, új pincészetekkel, program-sorozatokkal találkozhatnak a vendégek. Idén már Adventi Pincetúrát is szerveznek, amihez 11 borászat és 4 étterem csatlakozott.

Egerben gasztro élményekből sincs hiány, hiszen van a városban olyan étterem, ami Michelin Guide Bib Gourmand díját is elnyerte, több kiváló étterem és persze különlegességek, mint a sós óriás palacsintás étterem. Ha egy kicsit szeretnétek belekóstolni a helyiek világába, akkor ne hagyjátok ki a lángost a piacon, amit Pista bácsi és családja készít immár több, mint 50 éve az egrieknek és a városba látogatóknak.

A téli hidegben érdemes felkeresni az egri és Eger környéki melegvizes termálfürdőket, amiből van bőven. Választhatjuk az egri Török Fürdőt, aminek a kupoláját több ezer arany mozaik díszíti, vagy akár az egerszalóki és demjéni fürdőket is. A fürdők meglátogatása nem csak jó kikapcsolódás, hanem egészséges is.

Számtalan közismert látnivaló és rejtett gyöngyszemek sora található Egerben, mint a török kori minaret, aminek a megmászása kötelező mindenki számára, akinek nincs tériszonya, hiszen a feljutás izgalmait követően páratlan látvány tárul elénk onnan, ahonnan egykor a török ima hallatszott. És persze ott van a híres Egri Vár, ami 1552-ben még hősies helytállással verte vissza a törökök támadását. A vár romjain túl megtekinthetőek a régi kazamata járatai, egy börtönkiállítás, fegyvermustra, vármozi rövidfilmmel, és még egy étterem is található a Palota udvarban. Várfalsétány, Bazilika, Könyvtár, Érseki pincerendszer, Líceum és a Csillagvizsgáló, Beatles Múzeum és megannyi látnivaló…

Fotók: Nemes Róbert. Szponzorált tartalom.

Ajánlatok