accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Épp egy szigeten nyaralok Justin Bieberrel!

utazomajom /

Van egy aprócska sziget a karibi térségben, a Kis-Antillák részét képező csodás Anguilla. Habár a Szélcsendes-szigetek csoportjába tartozik, ez ne tévesszen meg senkit: egész évben fúj, hol jobban, hol kevésbé.

A szél állandó.

Megközelítés

A repülőgépünk St. Marteen szigetén landolt, ahonnan 25 perc alatt menetrend szerinti komppal jöttünk át a szomszédos Anguillára. Turisták jóformán csak mi voltunk a hajón, a legtöbben magángéppel vagy jachton, esetleg privát csónakkal érkeznek.

Karácsony után egy nappal még kint a dekoráció.

Látnivalók

A szigetet “csak” a természeti látnivalókért, azon belül is a szemet gyönyörködtető tengerpartokért érdemes felkeresni. A víz alatti élővilág is jelentős, ezen kívül néhány kecskével, pelikánnal, gekkóval és százlábúval találkoztunk. A szigeten a kakasok és a tyúkok egészen furcsa módon, a fák lombján henyélnek. Játszi könnyedséggel szállnak fel, majd ijesztenek meg onnan lerepülve, ha úgy tartja kedvük.

Épp egy pelikán halászik sikerrel az öbölben. A háttérben a Four Seasons hotel, ahol szezonon kívül már 260.000 forintért megkapod a legolcsóbb szobát egy éjszakára. A legdrágább 2.2 millió forintba kerül.

A strandok

Meads Bay, Shoal Bay, Rendezvous Bay, csak hogy hármat említsek azok közül, amelyek sorra nyerik a világ legszebb strandjáért járó díjakat. Habár a helyiek szerint akkora csúcsszezon van, hogy minden szoba le van foglalva, autót csak nagyon keservesen és kizárólag a helyszínen tudtam bérelni, a kilométer hosszú strandokon is rendszerint csak néhány emberrel találkozni. Talán épp emiatt olyan népszerű a sztárok körében a hely.

Elképesztő színek, csodás víz, és sehol senki!

A kikötőben több milliárd forintot érő luxus jachtok sorakoznak. Az egyik tengerparti étteremben hallottuk, hogy épp Justin Bieber is a szigeten tartózkodik. Nem meglepő, tényleg lenyűgöző a látvány! Többek között Robbie Williams és Robert De Niro is visszatérő vendégek. Egy 6 szobás tengerparti villa ára az interneten található információk alapján 1.8 milliárd forint. Ehhez mérten a szigeten az árak nagyon magasak. Itt is, mint bárhol a világon néhány kínai által üzemeltetett olcsóbb szupermarket van, de legalább háromszoros árakkal kell számolni az otthonihoz képet. Érdekesség, hogy még Bora Bora legnagyobb élelmiszerüzletét is kínaiak vezetik.

Irma hurrikán

A szigetet az Irma hurrikán nem kímélte. Hatalmas pusztítást okozott, amelyet másfél év távlatából is érzékelni. Rengeteg pálmafa kidőlt, hajókat mosott a partra a víz.

Ennél kisebbeket is.

A szállásadónktól tudom, hogy két hónapon keresztül Anguilla bizonyos részein még elektromos áram sem volt. Sok házat azóta sem újítottak fel, elhagyatottan, fél tetővel, bedeszkázott ablakokkal állnak. A parti hotelek közül jópár olyan károkat szenvedett, ami miatt nem nyitottak még mindig nem tudtak kinyitni.

Ez a hotel sem nyitott még ki. A ház üres, néhány ablak betörve, némelyik beszögezve.

 

Ajánlatok