accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Busszal is könnyedén megközelíthető európai karácsonyi vásárok

utazomajom /

Különleges karácsonyi programok és ételek néhány órára Budapesttől: Kassa, Pozsony, Bécs, Brünn, Prága, München

Kassa

Kassa karácsonyi vásárát minden éven a város főterének gyalogos övezetében találhatjuk. A gyönyörűen díszített faházakban kézműves termékek, helyi finomságok és karácsonyi dekorációk teremtik meg a kellemes vásári élményt, amelyet gyakran koncertek és különböző programok tesznek még varázslatosabbá. A vásárban sétágatva pedig a város látványosságait is megcsodálhatjuk, többek között a főtéren található a monumentális gótikus székesegyházat és az 1899-ben épült eklektikus stílusú Állami Színházat is.

Pozsony

Budapestről akár már 2,5 óra alatt elérhetünk a pozsonyi karácsonyi vásárba is, ahol három helyszínen is varázslatos hangulattal várnak minden látogatót. A régi városháza udvarán felállított fabódék kínálatában különleges kézműves termékek mellett helyi ételekkel is találkozhatunk. Szinte mindig kaphatunk káposztalevest, és szemünk előtt elkészített hús-, és halételeket. A vásárt egész decemberben zenés műsorok színesítik.

Bécs

A környező városok karácsonyi vásárai közül talán a legismertebb és a mindenki számára legegyértelműbb választás a bécsi vásár, ahol a város számos különböző helyszínén élvezhetjük a karácsonyi forgatagot. Akár egy egész napot is eltölhetünk a különböző helyszínek meglátogatásával, hiszen a kézműves árusok mellett folyamatos programokkal is kecsegtet a város. Érdekesség, hogy ebben az évben fenntarthatósági szempontok alapján megújult a vásár, többek között már csak többször használatos tányérokat és poharakat kaphatunk.

Budapestről közvetlen és kényelmes buszjáratokkal is eljuthatunk a városba az autón és vonaton kívül, a legtöbb napom 14 járat is indul a bécsi Főpályaudvar irányába.

Brno

A morva metropolisz minden évben már hagyományosan a karácsonyi hangulat mellett egyedi gasztronómiai élménykkel csábítja látogatóit. Brnóban a történelmi belvárosban három helyszínen rendeznek karácsonyi vásárt. A legnagyobbat a Szabadság téren (Namesti Svobody), a legszebbet a Zöldség piacon (Zelný trh), és a legkülönlegesebbet a városháza előtti pici téren. A hamisíthatatlan karácsonyi hangulat keveredik egy jellegzetes cseh életérzéssel is, a forraltborba rumot öntenek, több helyen árulnak káposztás, sonkás knédlit, vagy éppen isteni finom cseh sült kolbászokat is. Budapestről pedig az autón kívül számos buszjárattal is eljuthatunk a közeli cseh városba.

Prága

A prágai karácsonyi vásár az egyik legvarázslatosabb Európában. Nem csoda, hogy decemberben minden évben ötven százalékkal több külföldi látogatót fogad a város, mint más hónapokban. A leghíresebb vásár egyértelműen az Óváros téri karácsonyi vásár, ahol a standokon kívül egy színpadot is mindig felállítanak, ahol a vásárok teljes időtartama alatt különböző kulturális előadások zajlanak.

Nem érdemes teli hassal érkezni a vásárba, hiszen kevesen tudnak ellenállni az ottani finomságoknak. Mindig találhatunk Trdelník-et, ami az ottani kürtőskalács, sült kolbászt és forralt bort is. Innen a Vencel tér irányába indulva, a piacokon kívül a Nemzeti Múzeum frissen felújított épületét is megnézhetjük, ha a prágai látogatásunkat kulturális élménnyel is szeretnénk összekapcsolni.

München

Akár nem tudjuk elképzelni a karácsonyt a hagyományos bajor vásárok nélkül, akár először utazunk Münchenbe – a Marienplatz téren található karácsonyi vásárt semmiképpen sem szabad kihagyni. A város szívében található vásár a több mint 30 méter magas karácsonyfával és a városházával, ahonnan szó szerint lélegzetelállító kilátás nyílik, minden évben kézműves műhellyé alakul. Hagyományos kézművesség vagy karácsonyi finomságok sütése alpesi dalok kíséretében? Mindez egy éjszakai buszúttal elérhető Budapestről is.

A FlixBus-szal való utazás kényelmes és megfizethető lehetőséget a közeli városok karácsonyi vásárainak felfedezéséhez. Hiszen fent említett városok mindegyikébe közvetlen járattal juthatunk el, Bécsbe a leggyorsabb járattal már 2:55 óra alatt érkezhetünk meg, Münchenbe pedig az éjszakai járatokkal már reggelre a karácsoniy vásárba érhetünk. Ideje felkészülni egy felejthetetlen karácsonyi szezonra, amely tele van ünnepi fényekkel, finom ételekkel és hangulatos vásári forgataggal!

Ajánlatok