Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ez a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja, ami mindössze néhány perc!

2018. augusztus 01. szerda, 07:30 - lanymajom
Hírek

Gondoltad volna, hogy a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja mindösszesen 10 percbe telik és csak egy 20 km-es szakaszt tesz meg?

Ha kipróbálnád ezt a különösen rövid repülőutat, akkor a Karib-térségbe kell utaznod, ahol a Hollandiához tartozó Sint Maarten és Nagy-Britannia tengerentúli területe, Anguilla között ülhetsz fel a világ legrövidebb nemzetközi járatára. Az útvonalat az Air Anguilla Services üzemelteti és egy útra a repülőjegy adók nélkül 80 vagy 100 amerikai dollárba kerül. (járatfüggő).

A repülőgép

A két sziget között Britten Norman Islanders (BN2) géppel repülhetünk, ami 9 utas szállítására képes, persze csomagokkal együtt. A légcsavaros repülőgép hajtóművei egyenként 325 lóerővel rendelkeznek, melyekkel 222 km/h sebességre képes és akár 1300 km távot is képes megtenni. A menetrendért és bővebb információért kattints a légitársaság oldalára, ide.

Kép forrása

A táv olyan rövid, hogy a teljes repülőút akár videón keresztül is élvezhető:


Tudtad? Közel fél éven keresztül Európában volt a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja, amit a svájci St. Gallen és a németországi Friedrichshafen között lehetett megtenni. A járat viszont veszteségesen üzemelt, így a légitársaság úgy döntött, hogy egy nyereségesebb útvonalra teszi át a kapacitását.

Talán ez is érdekelhet