accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek a legbiztonságosabb légitársaságok 2021-ben

Katya /

Az AirlineRating.com közzétette a 20 legbiztonságosabb légitársaság és a 10 legbiztonságosabb fapados légitársaság listáját 2021-re. A weboldal 385 társaságot vizsgált. A világ legbiztonságosabb légitársasága a Qantas lett, de a felsorolásban szerepel a Ryanair és a Wizzair is.

Az AirlineRatings egyébként egy 2013-ban indult oldal, mely saját, hétcsillagos rendszerén belül osztályoz 385 légitársaságot. Indulása óta milliók kerestek információkat az oldalon és az iparágon belül fontos mércének számít. Most listázták mely légitársaságok számítanak a legbiztonságosabb választásnak 2021-ben.

A névsor összeállításakor figyelembe veszik a légitársaság baleseteinek és súlyos eseteinek nyilvántartását, a repülést irányító szervek, ipari testületek és kormányzati ellenőrzések adatait, valamint az iparág vezető biztonsági kezdeményezéseit és a flották korát.

Győztesként a Qantas került ki, mint a világ legbiztonságosabb légitársasága. Az AirlineRatings szerkesztői megjegyezték, hogy 100 éves történelme során a világ legrégebbi folyamatosan üzemelő légitársasága valóban elképesztő rekordokat halmozott fel az üzemeltetés és a biztonság terén elért újításaikkal és ma már az iparág legtapasztaltabb légitársaságaként tartják számon. A Qantas egyébként 2014-ben, 2017-ben, 2019-ben és 2020-ban is első helyen végzett, 2018-ban pedig mind a 20 légitársaságot győztesként hirdették ki. Idén is hozzátették, hogy a különbségek a lista szereplői között igen csekélyek.

Az ausztrál légitársaság a jövő légiirányító rendszereinek fejlesztésében vezetőnek bizonyult, ahogy flottája hajtóműveinek valós idejű monitorozásában, a személyzet teljesítményének figyelemmel kísérésében, Globális Navigációs Műholdrendszer segítségével való automatikus leszállásban, valamint a hegyek precíz megközelítésében felhőben az RNP segítségével. A Qantas elsőként vagy másodikként vezette be az elmúlt hatvan évben bevezetett tizenhat fő biztonsági fejlesztést is.

Ez a 20 legbiztonságosabb légitársaság 2021-re helyezési sorrendben: Qantas, Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, EVA Air, Etihad Airways, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, British Airways, Virgin Australia/Virgin Atlantic, Hawaiian Airlines, Southwest Airlines, Delta Air Lines, American Airlines, SAS, Finnair, Lufthansa, KLM, and United Airlines.

Az AirlineRatings.com a listához hozzáfűzte, hogy ezek a társaságok mindig is élen jártak a biztonsági innováció terén is, a kiválóság egyik szócikkévé váltak.

Reagálva az érdeklődésre, az oldal szerkesztői elkészítették a 10 legbiztonságosabb fapados járat listáját is. Ezeket ABC-sorrendben közölték: Air Arabia, Allegiant, easyjet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet, and Wizz.

Forrás: AirlineRatings

Ajánlatok