accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek a legmenőbb repülőgép festések! Te melyikkel utaznál?

lanymajom /

A légitársaságok különleges alkalmakra vagy csak úgy marketingfogásként egyedi festéssel szokták ellátni a gépeiket. Olyan cég is létezik, amelynek a teljes flottája mókás festésű gépekből áll. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legjobbakat. Te melyikkel repülnél?

1. Nok Air madárkái

A thai Nok Air bohém madaras festéssel látta el a gépeit. Ha Thaiföldön jársz, már csak a festés miatt próbáld ki valamelyik belföldi útvonalon ezeket a nem mindennapi köntösbe öltöztetett repülőgépeket.

Forrás

2. Alaska Airlines – A hihetetlen család

Az Alaska Airlines nemrég a hihetetlen család 2. részének bemutatójára készítette el ezt a vidám festést, de láthattunk már a gépeiken Disney mesefigurákat, a Verdák autóit és egy lazacot is.

Forrás

3. Air New Zealand – A Gyűrűk Ura

A Gyűrűk Urát a lélegzetelállító természeti szépségeiről híres Új-Zélandon forgatták, melynek népszerűségét az ország nemzeti légitársasága is kihasználta.

4. China Eastern Airlines – Toy Story

A China Eastern Sanghajba repül a Toy Story festésű gépével, melynek még a belső elrendezése is a mesefilm alapján lett kialakítva. A sanghaji Disneylandben Toy Story Landet is létrehoztak, amit ezzel a repülővel népszerűsítenek.

Forrás

5. Brussels Airlines – Tintin kalandjai

A Tintin kalandjai egy belga képregénysorozat, melyet a Hergé művésznéven ismert Geroges Rémi alkotott meg. A 20. században Európa egyik legnépszerűbb képregénye volt, melyre a Brussels Airlines dolgozói is nagyon büszkék.

6. Icelandair – Sarki fény

Az ezzel a géppel utazók valószínűleg akkor lennének a legboldogabbak, ha a sarki fényt nemcsak a repülő festésén látnák, hanem a repülőn utazva a fellegekből is megpillanthatnák.

7. Azores Airlines – Bálna festés

Európa egyik legkülönlegesebb szegletén bálnalesre is befizethetünk, de még a repülőtéren is érdemes nyitott szemmel járni, hiszen ott is különleges dolgokra bukkanhatunk.

8. ANA – Csillagok háborúja

A japán All Nippon Airways négy gépének adott Csillagok háborújás festést, melyeknek következő útvonalait a honlapjukon ismerhetjük meg.

9. Westjet – Jégvarázs

A mesefigurás repülőgépfestések nagyon népszerűek a légitársaságok körében, de valószínűleg a gyerekek is nagy örömmel fogadnák, ha egy ilyen géppel indulna a családi nyaralás.

10. Western Pacific – Simpson család

A tiszavirág életű Western Pacific madarai nem sokat repkedhettek az égen, de a cég rövid fennállása során Simpson családos géppel is lehetett találkozni.

11. Austrian – Bécsi Filharmonikusok

Az Austrian 2006-ban rukkolt elő ezzel a festéssel, de csak egy éven keresztül használták, úgyhogy már ezt a madarat sem láthatjuk.

12. Qantas – Aboriginal művészetek

A ausztrál nemzeti légitársaság az aboriginal művészeteket és kulturális örökséget szemléltette ezzel a festéssel a repülőgépein.

13. Eva Air – Hello Kitty

A tajvani székhelyű Eva Air sem maradhatott ki a cuki mesefigurás festésből és elkészítette a Hello Kitty repülőgépet, melynek a kínai China Easternhez hasonlóan a belseje is átalakult.

14. Etihad Airways – Forma 1

Az Etihad Airways szponzorként vesz részt a Forma 1-ben, ezért kerültek rá a Forma 1 színei a repülőgépeire.

15. ANA – Pokémon

Listánkat a japán ANA Pokémonos repülőjével zárjuk, melyek 1996 és 2016 között szelték az egeket. A légitársaság 9 gépén is lehetett látni a ’90-es évek népszerű animesorozatának karaktereit.


Forrás:

http://edition.cnn.com/travel/article/best-aircraft-livery-design/

https://list25.com/25-cool-aircraft-paint-jobs/

Ajánlatok