accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek a világ legjobb piacai! Te melyiket láttad már?

lanymajom /

Külföldi nyaralás, kirándulás során akkor is érdemes körülnézni a piacon, ha nem szeretnénk semmit sem vásárolni, hiszen már azért is megéri elmenni, hogy megfigyelhessük az országra jellemző különleges alapanyagokat, termékeket. Nézzük, hol találjuk a világ legkülönlegesebb, legérdekesebb piacait, ahol napokig lehetne nézelődni. Te jártál már valamelyiken? Esetleg kiegészítenéd a listát?

1. La Boqueria, Barcelona, Spanyolország

Barcelona az egyik kedvenc európai célpontunk, ahol kihagyhatatlan program a La Ramblán található Boqueria piac. Különleges mediterrán gyümölcsök, zöldségek, ínycsiklandó édességek, finom húsok, sonkák, érdekes tengeri herkentyűk kerülnek terítékre.

2. Tsukiji halpiac, Tokió, Japán

A tokiói halpiacon körülbelül 3000 tonna hal kerül eladásra minden egyes nap. Ez a világ legnagyobb halpiaca, ahonnan a világ minden tájára értékesítenek a friss halból.

3. Nagy Bazár, Isztambul, Törökország

Az Isztambulban található Nagy Bazár a világ egyik legnagyobb fedett piaca. Az ékszerektől, a szőnyegeken és a ruházati termékeken át, a fűszerekig szinte minden kapható itt. Alkudozni érdemes.

4. Borough Market, London, Egyesült Királyság

A Borough Market London legrégebb óta működő zöldség gyümölcs piaca, ahol jelenleg a zöldségeken kívül kiváló minőségű helyi készítésű sajtokat és pékárut is értékesítenek.

5. Kreta Ayer, Szingapúr

Szingapúr kínai negyedében az ázsiai piacok hangulata érződik, viszont a higiéniai gyakorlat csöppet sem hasonlít a délkelet-ázsiai színvonalhoz. Béka, teknős, kínai gyógynövények, különleges ázsiai zöldségek csak pár példa az itt fellelhető termékek közül.

6. Le Marché Raspail, Párizs, Franciaország

Franciaország és Európa egyik legnagyobb organikus élelmiszereket értékesítő piaca, ahol néha francia hírességek is megfordulnak.

7. Temple utcai éjszakai piac, Hong Kong

A hong kongi éjszakai piac a helyi élet egy fontos színtere. Megkóstolhatunk különböző tengeri ételeket, bevásárolhatunk szuvenírekből, elektronikai termékeket és ruhákat is találunk, de akár egy sakk party közepébe is belepotolhatunk.

8. Chatuchak hétvégi piac, Bangkok, Thaiföld

A Chatuchak piac hatalmas kiterjedésű, 14 hektár területen fekszik és több mint 15 ezer üzletnek illetve standnak biztosít helyet. A kínálatban szinte minden megtalálható, az árak pedig jóval alacsonyabbak, mint a belváros bevásárlóközpontjaiban.

9. Jemaa el-Fna, Marrakesh, Marokkó

Marrakesh piacán megkóstolhatjuk a helyi ételeket, teákat, de kigyóbűvölővel és jóssal is találkozhatunk. A piaci kavalkádot az egyik kávézó tetőteraszáról is érdemes megfigyelni, így fentről is követhetjük az eseményeket.

10. Mercado Central, Valencia, Spanyolország

A valenciai Mercado Central nemcsak azért érdekes, mivel Európa egyik legnagyobb kiterjedésű piaca, hanem azért is, mert egy elképszetően gyönyörű szecessziós épületben taláható.

Ajánlatok