accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

London legszínesebb helyei, melyeket neked is látnod kell!

lanymajom /

Londonnal, és Angliával kapcsolatban általánosságban is sokak fejében él az esős, szürke, “ködös Albion” kép, de szerintem ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. Azt is tudom, hogy sokaknak egyszerűen “túl sok” a brit főváros, a rengeteg ember, tömeg, zsúfoltság, mindenhol sorban állás miatt. Megértem, hogy egy első látogató számára bizony tud egy kicsit zavarba ejtő lenni a város, de én több évnyi londoni élet után magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy London színes, vidám, nyitott, hangulatos, és csodaszép hely. 5 kontinens számos országának és ezernyi városának meglátogatása után is a személyes kedvencem (az otthonom, Budapest mellett). Ebben a cikkben azt szeretném bemutatni, merre találod a legszínesebb és legszebb részeit, és talán arra is adhat pár alternatívát ez a lista, ha több is érdekel a tipikus Big Ben – Tower híd – Westminster apátság látnivalókon túl!

1. Notting Hill

Notting Hill a kedvenc városrészem egész Londonban talán. Alapvetően egy nagyon békés, hangulatos kis negyed, csodaszép színes lakóházakkal, főleg a Westbourne Park Road és a Lancaster Road környékén. Ha bírod a pezsgést és a pörgést, akkor hétvégenként a Portobello Road-i piacot is érdemes felkeresni. Az egyik legkiemelkedőbb épület számomra ezen a részen a Churchill Arms nevű pub, ami olyan dús, színpompás virágtengerben úszik nyáron és ősz elején, hogy ilyet nem sűrűn lát az ember, mindenképp ugorj be egy pintre, ha erre jársz.

2. Neal’s Yard

Egy másik kedvenc helyem a városban a Covent Garden metrómegállótól egy perc sétára található kis színes belső udvar, a Neal’s Yard. A látványért már önmagában érdemes felkeresni, de emellett néhány remek kávézó és reggeliző hely is található itt, személyes kedvenceim a 26 Grains és a Wild Food Café.

3. Kew Gardens

Szerintem a legszebb a sok londoni park közül a Kew Gardens nevű botanikus kert, itt a trópusoktól a sarkvidékig mindenféle tájról és éghajlatról találhatsz bombasztikus és különleges növényeket, és csodaszép és nagyon igényes időszakos kiállításaik is vannak. A kedvenc részem ebben a színes és gyönyörű parkban a japán kert talán, a csodaszép kis pagodával.

4. Camden

Természetesen nem lehetne teljes egyetlen, londoni “színes látnivalókat” bemutató lista sem a camdeni piac megemlítése nélkül. Én ebben a városrészben éltem fél évig londoni pályafutásom elején, úgyhogy nagyon kötődöm a helyhez, de annyira vidám, színes és különleges ez a városrész, hogy minden elsőlátogatónak is ajánlanám, szerintem ugyanis szuperül mutatja az egész város sokszínűségét, hogy hogyan fér meg közvetlenül egymás mellett a szuperelegáns Regents Park és ez a bohém, hippis hangulatú negyed például.

5. Regents Park

És ha már a Regents Parkot említettem az előbb, akkor rögtön külön pontba is szedem ezt, hiszen ebben a parkban található a Queen Mary’s Rose Garden, ami London legnagyobb rózsakertje, körülbelül 12.000 rózsával, virágzáskor az egyik legcsodásabb látvány, amit el lehet képzelni! De minden évszakban nagyon hangulatos ez a park, és szerény véleményem szerint sokkal szebb is, mint ismertebb társai, a Hyde vagy a Green.

6. Columbia Road Flower Market

A virágos fronton még egy gyönyörű, színpompás londoni látnivalóra, a vasárnaponként megrendezett Columbia Roadi virágpiacra szeretném itt felhívni a figyelmet. Kicsit messzebbre kell érte menni a szokásos turistás látványosságoknál, de szerintem hatalmas élmény.

7. Bywater Street, Chelsea

A Bywater Street is bátran versenybe szállhatna a legszínesebb londoni utca címért, ráadásul Chelsea szintén egy olyan városrész, amely sok elsőlátogatónak kimarad, de kár érte, mert nagyon sok gyönyörű, nyugis, hangulatos része van.

8. Primrose Hill

Egy újabb a személyes kedvenceim közül, Primrose Hill a kis cuki, pasztellszínű házaival! Ez a városrész közel található a Regents Parkhoz és Camdenhez is, úgyhogy ha már Észak-Londonban vagy, akkor ajánlom felfedezésre ezt a környéket is. A Primrose Hill-i parkból ráadásul remek kilátás nyílik a belvárosra is.

9. St Luke Mews

Mindig bajban vagyok, ha azt próbálom elmagyarázni, mit is jelent ez a szó, hogy “mews”. A szótár hivatalosan asszem sikátorra fordítja, de ez inkább kelt az emberben valami borús érzetet, és nem igazán adja vissza, miről van szó valójában. Londonban rengeteg ilyen kis, a főutcáktól valamennyire elzárt, de közben a publikum számára járható kis “sikátor” található, színes, gyönyörű épületekkel, sokszor káprázatos falfestményekkel, és ezekről még a londoniak közül sem tudnak sokan, úgyhogy az egyik kedvenc dolgom ezek felfedezése, ha éppen besokallok kicsit a városi tömegtől és zajtól.

10. Brick Lane & Shoreditch

Shoreditch az utóbbi években rettenetesen felkapott rész lett a londoni huszonévesek számára, és ez a negyed tele van az utcai művészek sokszor bámulatosan szép és színes alkotásaival. A Brick Lane-i piac, amit pedig vasárnapoként rendeznek meg, az egyik legszínesebb, legérdekesebb, legkülönlegesebb étel-piac, amit valaha láttam, és évek múltán is mindig visszajárok ide és még mindig tudok újat kóstolni.

Nekem ezek voltak a kedvenceim, bónuszként pedig megemlíteném a borítóképként mellékelt kis alagutat a Kings Cross pályaudvaron, amely mindig változtatja a színét, és szerintem szuper látvány! Voltál már Londonban? Neked melyek a legkedvesebb és legszínesebb látnivalóid a városban?


Szerző: Gáspár Fanni

http://www.15tickets.com/

https://www.instagram.com/15tickets/

Ajánlatok