Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ezért érdemes ellátogatni a Debreceni Adventi Vásárba

2018. december 10. hétfő, 15:32 - utazomajom
Belföld

9 okot tudunk mondani, amiért idén is érdemes ellátogatni a Debreceni Adventi Vásárba.

1. Óriáskerék

A Kossuth téren felállított 45 méter magas színesen világító óriáskerék lenyűgöző látványt nyújt fentről és lentről egyaránt. A magasból elénk táruló fényárban úszó Debrecen garantáltan felejthetetlen élmény. A Debrecen Eye tervezett nyitva tartása január 6.

A felnőtt jegy 1.800 forintba kerül, míg a diák és nyugdíjas jegyekért 1.500 forintot kell fizetnünk. A családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek) ára 5.500 Ft.

2. Városi Karácsonyfa

Már hagyománynak mondható, hogy Advent kezdetével közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen a karácsonyfa mellett. Idén a karácsonyt megelőző mind a négy vasárnapon térjátékkal, ünnepi programokkal várják a látogatókat.

3. Vili-vonat a gyermekek kedvéért

Idén is köröz a Vili-vonat a Kossuth téren!

4. Angyalliget

Advent idején újra fényárban úszik a Régi Városháza épülete, melynek belső udvarán “Angyalliget” és kézműves vásár várja az érdeklődőket. A látogatók megkóstolhatják a város bejglijét, illetve a karácsony elmaradhatatlan mézeskalácsát. A városháza előtt a Debreceni Mézeskalács Háza és a Debreceni Cukrászok Háza széles kínálattal várja az édesszájúakat. Az udvarban található még “Debrecen Szíve”, melyet sok kis mézeskalácsszívből formáltak.

5. Kori-csúszka

Idén az adventi vásár újdonságaként egy 200 négyzetméteres műlapos korcsolyapálya várja a 14 év alatt gyermekeket, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik.

6. Kossuth téri Adventi Vásár

Idén közel 100 bódéban vásárolhatunk egyedi kézműves termékeket, helyi ellenállhatatlan finomságokat, forralt bort és egyéb ínyencségeket.

 

7. Jégfa

A Simonffy utcánál található Jégfa kötelező instagram helyszín!

8. Óriás világító Debrecen felirat

Idén is tökéletes fotótéma a Nagytemplom előtt felállított hatalmas betűkből kirakott Debrecen felirat. Csak rajtad áll, hogy melyik betűben hogyan pózolsz!

9. IKON étterem

Ha úgy érzed, hogy a inkább kényelmesen, melegebb helyen fogyasztanád el az ebéded vagy a vacsorád, akkor jó hírünk van: az ország egyik legjobb étterme egy perc sétára található a vásártól. Az IKON étteremről az a hír járja, hogy hamarosan Michelin-csillagot is kaphat!

Talán ez is érdekelhet