accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Centrooms Park Eger

utazomajom /

Szálláshely látogatásunk következő állomásaként a Budapesttől mindössze másfél órányi autóútra található jelentős történelmi múlttal büszkélkedő Egerbe utaztunk. A település teljes lakossága mindössze 54.000 fő. A viszonylag kis területen fekvő város azonban számos látványosságot tudhat magáénak.

Centrooms Park Eger

A nevezetességek a központból gyalogosan is elérhetők, ezért kitűnő választás az Eger egyik legfrekventáltabb utcájába épült Centrooms Park Eger egyéb szálláshelyen megszállni. Az egyéb szálláshely ablakából a Dobó-tér és az Egri Vár fala is látható.

Az elhelyezkedése miatt elsősorban az önellátó vendégek számára vonzó. A közelben számos hangulatos cukrászda, kávézó és étterem található. Akik pedig a fővárosból elszakadva a vidéki hangulatot kívánják átélni, nekik a Mátyus udvarház lovas tanyáját ajánlom, ahová az egyéb szálláshely igény szerint transzfert is biztosít.

Szobák

3 típusú szoba közül választhatunk: Standard, Classic és Comfort. Mindegyik egyszerűen, de ízlésesen berendezett, tiszta, tágas, klímával és televízióval felszerelt szoba, külön fürdőszobával. Továbbá még hűtőszekrény és vízforraló is a vendégek rendelkezésére áll.

Az egyéb szálláshely nem titkolt célja nem más, mint, hogy a fárasztó, de tartalmas városnézés után kényelmes kipihenhesd magad.

Látnivalók

Eger városa számos nevezetességgel büszkélkedhet. Közülük talán leginkább említésre méltó az Egri Vár.

A várból csodás kilátás nyílik a városra is.

Eger központi tere Dobó István szobrával. A várkapitány parancsnoksága alatt a vár kevesebb mint 2100 védője 1552-ben visszaverte a nagy török sereg támadását.

Egri főszékesegyház Magyarország egyik legnagyobb temploma.

Eger városa 91 éven át az Oszmán Birodalom része volt. Ennek egyik maradványa az egykori birodalom legészakibb ma is álló minaretje, ami jelenleg is egész Magyarországon a legmagasabb. A város látképén is jól látható.

Egri borvidék

Az Egri borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke, 6.000 hektár szőlőültetvénnyel. A borkultúra közel ezer éves múltra tekint vissza. Legismertebb borok az egri bikavér, egri siller vagy az egri muskotály. Ha borkóstolásra vágyunk mindenképp látogassunk el a Szépasszony-völgybe. A belvárosból negyed órás városnéző “kisvasutat” választva a legérdekesebb az érkezés.

A völgyben számos pincészet borait ízlelhetjük meg, ezen kívül több étterem is biztosít étkezési lehetőséget is.

Egri Termál- és Strandfürdő

A környéken több termálfürdő is található, azonban az Egri Termálfürdő Magyarország egyik legszebb fürdőhelye, mely a külföldi turisták körében is népszerű. Különlegessége az enyhén radonos gyógyvízzel töltött medence és a 37 fokos kénes termálmedence.

 

 

Ajánlatok