accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezt is megéltük! Ryanair főoldala: Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet

utazomajom /

A Ryanair főoldalán jegyfoglalás előtt az alábbi felhívás olvasható: Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet – A július 1. után utazó Ryainair-ügyfeleknek kevesebb, mint 3 százaléka döntött az út lemondása mellett – szúrta ki a 444.hu.

A történet néhány nappal ezelőtt kezdődött, amikor is a Magyar Nemzet vezető cikkben hozta le, hogy az utasok tömegesen mondják vissza a Ryanair repülőjegyeiket, mert visszamenőleg áthárítják a különadót az utasokra. Ez több okból is meredek kijelentés volt: ilyen üzleti titkot biztosan nem árult volna el az ír cég az őt folyamatosan szapuló újságnak, másrészről viszont ki mondaná le néhány ezer forint miatt a korábban megvásárolt repülőjegyét? A jegyek jó eséllyel sokkal drágábbak már a nyaralószezonra, illetve ha az utasok foglaltak előre szállást, béreltek autót, akkor nem ezen a pár ezer forinton szeretnék elbukni az utazást.

A nyomdafestéket nem tűrő üzengetések után úgy tűnik, nem akar csillapodni a hangulat.

“A Magyar Nemzet állításai hamisak és nyilvánvaló kitalációk. A július 1. utáni utakra jegyet foglaló Ryanair-utasok kevesebb mint 3 százaléka döntött úgy, hogy él az út lemondásának lehetőségével, a jegy teljes árának visszatérítése mellett. Ezeket a helyeket most újra lefoglalhatják a magyar családok. Több mint 97 százalék döntött úgy, hogy kifizeti Nagy miniszter veszteséges légitársaságokra kivetett hamis és idióta “extraprofit-adóját”, ami az olyan magyar családok ezreinek fogja megdrágítani a Magyarországról és Magyarországra történő utazást, akik az olcsó repülés lehetőségével élve tudják látogatni a szerte Európában élő és dolgozó barátaikat és családtagjaikat. Nagy miniszternek bocsánatot kellene kérnie azoktól a magyar családoktól, akik az idióta adója miatt magasabb jegyárat fizethetnek.” – áll a jegyfoglaláskor elérhető közleményben.

A valóságban egyébként ez a 3% reális lehet, ők azok, akik egyébként sem utaztak volna, de így legalább visszakapják a pénzüket.

A probléma hosszútávon, ahogy korábban kifejtettük nem a pár ezer forintos extraprofit adó lesz nekünk, utasoknak. A Ryanair egy profitorientált cég, akinek egyébként a magyar piac elenyésző méretű. Nekünk sokkal nagyobb szükségünk lenne a Ryanair olcsó járataira, mint nekik a mi pénzünkre. Hiszen ha sikerül elérni, hogy kivonuljon az országból a legnagyobb fapados légitársaság, akkor főként a Wizz Air, de a többi fuvarozó számára is lehetőség nyílik a drasztikus áremelésre. Konkurencia és verseny nélkül pedig elszabadulnak a jegyárak és nem a 3000 forintos extra adó jelenti majd a legnagyobb terhet, hanem ennek a sokszorosa. Sajnos Michael O’Learyt, a Ryanair vezérigazgatóját semmi nem köti Magyarországhoz és a hirtelen haragú, szókimondó természete miatt a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy áthelyezi a flottáját egy olyan országba, ahol szívesen látják.

Ajánlatok