accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezt a várost látnod kell ha szereted a macskákat

lanymajom /

Ebben a délkelet-ázsiai városban egyszerűen nem tudnak betelni a macskákkal. Mindenhol macska szobrokat láthatunk, megnézhetjük a macska múzeumot, de még macska kávézóba is ellátogathatunk.

Ha rajongsz a macskákért, akkor Malajzia Borneo szigetén található Kuching biztos, hogy tetszeni fog. Maláj nyelven a város neve is azt jelenti, hogy macska.

Honnan ered a város neve?

A helyiek három legendát is ismernek a város nevének eredetéről. Az egyik szerint amikor a régió, Sarawak első uralkodója, a brit James Brooke először járt a városban, akkor a településre mutogatva próbálta megtudni annak nevét. A helyiek félreértették a helyzetet és azt hitték, hogy a király az épp ott elhaladó macskára mutat, így egyből rávágták: Kuching. A második teória szerint egy helyi fáról kapta a nevét, aminek olyan a gyümölcse, mint a macska szeme. A harmadik elgondolás alapján pedig akkor kapta ezt a nevet a város, amikor a helyiek felfedezték az itt élő rövid farkú macskafajtát.

Miért fontos a macska a helyiek életében?

Kuchingban malájok, kínaiak, indiaiak és helyi törzsek élnek, akik mind nagyra tartják a macskákat. A kínaiaknak a macska a szerencsét jelképezi, de az iszlám vallás is több ezer éve tiszteli a macskákat. Borneo lakosai azért értékelik nagyra ezeket a szőrős kis állatokat, mivel kordában tartják a kártevőket; az egereket és a patkányokat.

A macskák a jelenben is nagy szerepet játszanak Kuching lakosainak életében; a helyi rádiót Cats FM-nek hívják, de a CATS iskolában is tanulhatnak, melynek rövidítése az International College of Advanced Technology Sarawak-ból tevődik össze.


Forrás: innen

Ajánlatok