accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Férfiak kontra hajformázók

utazomajom /

Egy jól megválasztott és belőtt frizura legalább annyit dobhat egy férfi megjelenésén, mint az öltözéke. A legtöbb esetben ezek a frizurák azonban nem állnak csak úgy maguktól, mint ahogy a viselőjük megálmodta.

Aggodalomra semmi ok, hiszen a hajformázók ezt a problémát hivatottak megoldani. Ismerd meg őket egy kicsit jobban!

Hajzselé vagy paszta?

Kezdjük a legtöbbet használt két termékkel. Ez a két népszerű készítmény funkciójában nagyon hasonló egymáshoz, állagukat tekintve azonban nagyon is különbözőek.

A hajzselé egy áttetsző termék, amely általában erős tartást biztosít a hajadnak. A zselé befedi és egymáshoz kötheti a hajszálakat, így azok egész nap a helyükön maradnak. A zselét használhatod nedves, illetve száraz hajra is. A kevesebb viszont itt néha több. Érdemes vele csínján bánni.

A paszta a zseléhez képest egy merevebb anyag. Általában tubusban nem is találod, csak tégelyes kiszerelésben. A fodrászok leggyakrabban a haj megemeléséhez használják, de mivel egy nagyon sokoldalú termékről van szó, így gyakorlatilag bármilyen igazításhoz használhatod. Általában vizes alapúak, ami megkönnyíti a kimosásukat a hajból. Ez a termék is remek tartást ad, viszont itt nem kell tartanod a túl fényes hatástól, hiszen inkább egy természetes, matt fedést ad a hajnak. A cikk megírásához segítséget nyújtó #Barba Italiana webshopjában számos hajformázó paszta közül válogathatsz.

Brillantin és pomádé

Az erősebb, göndör haj megzabolázására a brillantin és a pomádé is az alkalmas hajformázó termék. Ezeknek is inkább fényes hatásuk van, mint matt, és ráadásul extra erősek is. Így akár hosszú hajat is hátra tudsz velük nyalni, ha a kedved épp úgy tartja. A pomádé nem szárad a hajra, ezért természetesnek hat, és egész nap igazítható marad.

Létezik belőle olaj vagy viasz és vizes alapú is. Az olajos alapúak a problémás bőrű férfiaknak okozhatnak nem kívánt pattanásokat a homlokon, ezért a felvitelnél oda kell figyelni, hogy ne kerüljön olyan helyre belőle, ahol egyébként nincs dolga.

Hajlakk

A hajlakk az otthoni hajformázás jolly jokere, de figyelni kell a felvitt mennyiségre. Ebből sem kell ugyanis a kellő hatás érdekében a fél flakont a frizurára fújni. Elég kevés is belőle, hiszen nagyon jól formáz, és ráadásul nem nehezíti el a hajat. A hajlakkot remekül lehet úgy használni, hogy megemeled a hajad és aláfújsz. Ezzel a módszerrel sokkal tartósabb lesz a kivitelezés, és kevesebb mennyiséggel tudsz látványos megoldást elérni. Szintén használhatod minden hajtípusra, de a vékony szálú hajra majdhogynem kötelező, hiszen nem lapítja majd le.

Ahogy látod, a kínálat hajformázók terén elég széles. Nagyon fontos azonban, hogy mindig a hajszerkezetednek és a frizurádnak megfelelőt válassz. Így a kívánt eredmény biztosan olyan lesz, mint ahogy azt korábban megálmodtad!

Ajánlatok