accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fjällräven Vándortúra a mesés Balaton-felvidéken

utazomajom /

Idén július 27. és 31. között várják a Balaton-felvidékre a természet szerelmeseit, hogy együtt barangolják be a környék legszebb tájait. A Fjällräven Vándortúra egyike Magyarország leghosszabb egybefüggő túráinak, ahol a túrakedvelők együtt hódolhatnak szenvedélyüknek, és felfedezhetik a környék rejtett természeti kincseit. Az ötnapos kirándulást számos izgalmas program színesíti, így például napi rendszerességű jógaórák, borkóstolók, illetve változatos kulináris élmények. A vándortúrára az esemény honlapján lehet jelentkezni.

Balatoni szőlődombok, kialudt tűzhányók, természetjárók remek társasága. Csak néhány a sok élmény közül, amelyet a Fjällräven Vándortúra kínál. Egy felejthetetlen kaland Magyarország legcsodásabb részén: a Balaton-felvidéken. A környék rengeteg rejtett természeti kinccsel várja látogatóit, a Vándortúra célja pedig, hogy együtt fedezzük fel a vulkánokat, a kilátókat, a vár- és templomromokat és a hangulatos erdőket.

A Fjällräven a kezdetektől arra inspirálja az embereket, hogy minél több időt töltsenek a természetben. A márkához fűződő túrák története a 70-es évekbe nyúlik vissza, amikor Åke Nordin, a Fjällräven alapítója elhívta barátait, ismerőseit, hogy az általa tervezett új, funkcionális, strapabíró öltözetekben és felszerelésekkel induljanak együtt a természet felfedezésére. Ezeket az eseményeket továbbfejlesztve indították el 2005-től a Fjällräven Classic túrákat Svédországban, amelyek legfőbb jellegzetessége, hogy mindenki magával viszi az öt napra szükséges felszerelését, felállítja a saját sátrát éjszakára, és a saját tempójában, hozzá hasonló emberek társaságában halad. Azóta ez a típusú túra a világ számos pontját meghódította.

Az első hazai Fjällräven Vándortúra a svéd Classic hatására és mintájára indult el 2014-ben, mára pedig szinte hagyománnyá vált, hogy a túraszeretők és a természet szerelmesei együtt hódolnak szenvedélyüknek Magyarországon is. A Vándortúra célja, hogy az emberek biztonságban és jókedvvel járják végig a gyönyörű útvonalat, mindennap előre meghatározott távot megtéve. Ha pedig valaki úgy érzi, neki ez túl sok lenne, választhat rövidebb útvonalat is.

Ez egy igazi élménytúra, ahol az ember elmenekülhet a mindennapok teendői elől, elmélyülhet a természetben, fizikailag, mentálisan és lelkileg feltöltődhet, s mindeközben hozzá hasonló, természetimádó emberek társaságát élvezheti.

“Tavaly lelkes túrázók százai járták végig velünk a Fjällräven Vándortúra útvonalát, 2014-es indulása óta pedig több mint ezer résztvevője volt az eseményeknek. Kicsik és nagyok, tapasztalt túrázók és újoncok egyaránt teljesítették már ezt a túrát. Valódi közösségépítő eseményről van szó, ahol minden évben régi barátok találkoznak újra, és természetesen új barátságok is köttetnek.” – mondta el Sanela Krisat, a Fjällräven marketingvezetője. – “Külön öröm számunkra, hogy a Vándortúra híre már átlépte az országhatárt, és az előző évben német, lengyel, szlovén és brit társaink is csatlakoztak hozzánk a Balaton-felvidéken.”

A szervezők számára elsődleges a természet tisztelete és védelme, ezért a Vándortúra megrendezése során maradéktalanul figyelnek a környezettudatosságra. Természeti értékeink védelme és tisztaságának megőrzése érdekében idén is minden túrázó szemétgyűjtő zsákot kap a szervezőktől, amelyben összegyűjthetik a túra megtétele során keletkezett hulladékot, de az ambíciózusabbak a túraútvonalak megtisztítására is vállalkozhatnak. A szemétszedésben legaktívabb résztvevőket a Fjällräven a túra végén értékes nyereményekkel díjazza.

További információ és jelentkezés: https://fjallraven-vandortura.hu/

Ajánlatok