accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fontos változások a németországi és az angliai beutazásoknál

Katya /

Egy jó és egy rossz hír: Angliába augusztus 2-től azok az uniós állampolgárok is karanténkötelezettség nélkül utazhatnak, akik nem ott kapták meg az oltásukat és már csak két tesztre lesz szükség (a korábbi három helyett), míg Németországba augusztus 1-től a belépéshez kelleni fog egy negatív teszteredmény, oltási igazolás vagy igazolás a betegségből való felgyógyulásról.

Németország szigorította belépési feltételeit. Augusztus 1-től minden 12 évnél idősebb, külföldről beutazónak be kell mutatnia az alábbi három igazolás egyikét: egy negatív teszteredményt, igazolást oltottsági védelemről (mely igazolja, hogy az EMA által jóváhagyott oltás mindkét dózisával megtörtént és a második adag beadása óta legalább 14 nap eltelt), vagy igazolást arról, hogy átesett a betegségen. Míg május végétől kezdve a Magyarországról érkezőknek megszűnt az előzetes regisztrációs és karanténkötelezettség (kivéve a légi úton érkezőknek), addig mostantól kötelezően rendelkezni kell a beutazáshoz a három igazolás valamelyikével. Közúti és vasúti közlekedés során ezeket szúrópróba-szerűen ellenőrzik a Konzuli Szolgálat oldalán található információk alapján. Emellett azok a személyek, akik vírusvariáns területről utaznak be (ezek olyan területek, ahol különösen gyakori a veszélyes variánsok előfordulása, mint például Brazília), annak ellenére rendelkezniük kell egy negatív teszteredménnyel, hogy van oltottsági igazolásuk vagy már felgyógyultak a koronavírusból.

Mindeközben Anglia némiképp enyhített szigorú beutazási feltételein: augusztus 2-től azok az EU-állampolgárok mentesülnek a 10 napos karantén alól, akik sárga kategóriás országokban élnek (ebbe a besorolásba tartozik Magyarország is) és ott megkapták valamely, az EMA által jóváhagyott koronavírus elleni oltás mindkét dózisát és azóta legalább 14 nap eltelt (azaz a könnyítések nem vonatkoznak a Sinopharm és Sputnik V vakcinákkal oltottakra). Az oltások meglétét az EU Digitális COVID igazolványával lehet bizonyítani. Emellett továbbra is szükség lesz az érkezés előtt egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre és egy másodikra is, a belépést követő második napon, valamint a Passenger Locator Form kitöltésére. Ugyanilyen feltételekkel lehet Skóciába is utazni. Ugyanez az engedmény vonatkozik az Egyesült Államokból Angliába beutazókra is.

Ajánlatok