accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már semmit nem kérnek a horvátok, a magyaron oltatlanul is mehetnek

Katya /

Ismét elég lesz egy személyi, ha Horvátországba szeretnénk utazni. A Horvátországgal kötött megállapodás értelmében eddig védettségi igazolvánnyal karantén és tesztkötelezettség nélkül léphettünk be, most azonban mindenki számára zöldre váltott a lámpa, hiszen Magyarország a Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ zöld listájára került.

Ugyan Horvátországban jelenleg általános határátlépési korlátozás van érvényben, bizonyos országokból érkezők számára továbbra is be lehet lépni déli szomszédunkhoz – számol be a koronavirus.hr portál nyomán a Turizmus.com.

Ilyenek azok, akikkel Horvátország kétoldalú megállapodást kötött, illetve az EU azon tagállamaiból érkezők, akik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti „zöld” (járványügyi szempontból biztonságos).

Az ECDC oldalán található térkép június 17-i adatai alapján a magyarokra az alábbi új szabályok vonatkoznak:

Azok a beutazók, akik közvetlenül az EU-ból, vagy a schengeni térség országaiból érkeznek Horvátországba, és országuk zöld minősítést kapott az ECDC listáján, ugyanolyan feltételek mentén léphetnek be az országba, mint a járvány előtt – vagyis elég felmutatniuk a személyi igazolványukat.Természetesen mindez csak akkor érvényes, ha a beutazók nem mutatják a betegség jeleit és nem voltak szoros kapcsolatban egy fertőzött személlyel.

A hírt Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének irodavezetője is megerősítette a Turizmus.com szerkesztőségének.

Azon állampolgárok esetében, akik nem a zöld országokból érkeznek Horvátországba, továbbra is érvényben vannak egyéb előírások, úgy mint negatív PCR teszt, vagy az oltás igazolása.

Ajánlatok