accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fontos változások a Wizz Air és a Ryanair kézipoggyászaival kapcsolatban!

utazomajom /

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, budapesti tekintetben a két legnagyobb fapados légitársaság is módosításokat vezet be a hónap végén.

Wizz Air

Jó hír, hogy vége lesz a Wizz Air “övtáskának” csúfolt, kis méretű kézipoggyászának. Október 29-től a légitársaság minden járatán ingyenes lesz a nagy méretű, legfeljebb 55×40×23 centiméteres táska. Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy csak néhány centiméterrel nagyobb kézipoggyászt próbálnak felvinni a gépre, azonban a szemfüles földi kiszolgálók ezt észreveszik és súlyos összegeket fizettetnek ki a pórul járt utasokkal.

Sajnos nem arányos a büntetés a táska méretével, tehát egy kicsit nagyobb poggyászra ugyanakkora összeget kell fizetnünk, mint egy jóval nagyobbra.

Ryanair

A Ryanair korábban is sokkal megengedőbb volt fedélzetre vihető táskák méretével és darabszámával kapcsolatban. Éppen ezért óriási gondot okozott a poggyászok megfelelő elhelyezése a fedélzeten.

Így aztán november 1-től, a szabály bevezetése után csak azok az utasok vihetnek a fedélzetre magukkal nagy méretű kézipoggyászt, akik rendelkeznek elsőbbségi beszállással (ide tartoznak a Plus, Flexi Plus és a Family Plus tagsággal rendelkezők). Továbbra is mindenki két kézipoggyásszal utazhat díjmentesen, (55x40x20cm + 35x20x20cm) de a nagyobb méretűt a beszálláskor le kell adni, és a gép hasába fog tovább utazni. Emiatt fontos, hogy az értékeket ne abba tegyük, illetve átszállásos utazások alkalmával számoljunk azzal, hogy a bőröndünkre bizony várni kell majd.

Ajánlatok