accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Francia Polinézia: Tahiti legszebb látnivalói

utazomajom /

Ha valaki Francia Polinézia felé veszi az irányt, egy dologról biztosíthatom: a repülőút elképesztően hosszú lesz, 24 óránál minden bizonnyal tovább fog tartani. Az is bizonyos, hogy nem fogod megbánni.

Ahogy leszállt a gép, megérintette a bőröm a párás meleg levegő, ami azzal a lendülettel el is varázsolt. Legközelebb Papetee nemzetközi repülőterének várójába érve kaptam fel a fejem a tradicionális polinéz viseletbe öltözött zenészek produkciójára. De lássuk a szigetvilág legjobb, legszebb látnivalóit!

Bérelj autót Tahitin

Tahiti a fő a sziget, ahová a nemzetközi repülőjáratok érkeznek. Hacsak nem valamilyen magángéppel utazik az ember, ez az első sziget amit megcsodálhat. Tahiti két közel szabályos kör alakú szigetből áll, amelyek a szárazföldön összeérnek. A nagyobb rész teljesen körbeautózható, körülbelül két és fél órát vesz igénybe megállás nélkül. Itt található a főváros, Papetee is. A hegyes-dombos sziget szinte minden pontjáról látható Tahiti legmagasabb pontja a 2241 méter magas Mount Orohena. Habár elvileg 0-24-ben mennek a helyi buszok, nagyon lassúak, kiszámíthatatlanok és leggyakrabban csak a főváros körül mozognak, ezért érdemes autót bérelni.

Útközben sokszor megálltunk fotózni, nehéz betelni a látvánnyal.

Gyönyörködj a naplementékben!

Talán a legcsodálatosabb naplementéket Tahitin élhettük át. Érdemes a sziget nyugati felén hotelt foglalni, hiszen innen látni a szemben lévő Moorea szigetét, illetve a hegyek mögé bújó narancssárga napkorong naponta ismétlődő műsorát. A csendes, nyugodt óceánban minden délután helyiek eveztek sportolás gyanánt a színes polinéz stílusú hajójukkal, illetve stand up paddle-vel. Mi az Amazon Travel tanácsára a Manava Suite Resortban foglaltunk szállást. Szinte minden szobából tökéletes kilátás nyílik az óceánra és Moorea-ra.

Manava Resort naplementében fotózva. Azóta már elkészültek a felújítási munkálatok, még csodásabb lett az óceán felőli rész.

Tahiti legnagyobb feszített víztükrű medencéjében lubickolhatsz egy koktéllal a kezedben egész nap, teljes panorámával a lagúnára. A hoteltől 20 perces sétára egy modern bevásárlóközpont található, de ha csak pár falatot szeretnél enni és egy kis pénzt spórolni az ebéden, akkor ennyit sem kell mozognod: közvetlenül az út túl oldalán egy bódéban helyi kaját vásárolhatsz.

A Manava Resort medencéjének széléről fotózva. A háttérben Moorea mögött bukik le a nap.

Fotózz naplementében víz feletti bungallót!

Tahitin nincs túl sok Overwater Bungallow-t kínáló szálloda, azonban a Le Méridien Tahiti a publikusan megközelíthető partról is tökéletesen fotózható nappal és este is.

Overwater Bungallow-k hazája.

Eredetileg innen indult az ötlet, hogy szállodaként vízre építenek fából készült kis házikókat. Mindig is ki szerettük volna egyszer próbálni és egyértelműen elmondhatjuk, felejthetetlen élmény.

Papeete, a főváros

Igazán sok látnivaló nincs a fővárosban, de tengerparti sétányról elindulva a Notre Dame felé picit beleláthatunk a helyiek életébe, miközben szuvenír boltok sokasága közül választhatunk. Itt található a helyi piac is, ahol különleges gyümölcsöket és egyéb ételeket kóstolhatunk.

A drágább ékszerboltok kirakataiban jól láthatóak a sötét Tahiti igazgyöngyök, amiket a 20. század óta tenyésztenek Francia Polinéziában. Egy szilárd magot helyeznek a Pinctada margaritifera kagyló belsejébe. A gyöngykagyló méretéből adódóan nagy, formás gyöngyöket tudnak elérni. Egy-egy szép darabért akár több millió forintot is elkérnek, de már tízezer körül is találni.

Papeete, Notre Dame

Teahupoo, a világ legnépszerűbb szörfparadicsoma

Teahupoo partjait mossák a világ egyik legnagyobb, legjobban szörfözhető hullámai. Ottjártunkkor sajnos éppen nem volt szezon, de ettől függetlenül is többen szórakoztatták a turistákat mutatványaikkal. Sajnos a szárazföldtől igen messze vannak a valódi hatalmas hullámok, ezért a partról csak hajókkal lehet közelebb kerülni a sportolókhoz.

Teahupoo hatalmas hullámai

Többek között a Red Bull is oda szervezi extrém versenyét, ahol a szörf legnagyobb alakjai mérik össze tudásaik. Egy kis összeállítást is feltöltöttek az oldalukra. Maga a városka is megér egy sétát, a zöld minden árnyalatát megtalálod a trópusi kertekben.

Szívesen laknál egy ilyen házikóban?

Árak

Azt gondolom, hogy nem kell sokáig ecsetelnem, Francia Polinézia a világ egyik legdrágább utazási célpontja. Egyrészt a repülőjegy borsos ára, másrészt pedig a szállás árak miatt. Ha azonban spórolni szeretnénk, arra is van lehetőség. Airbnb privát szobákat két főre már elfogadható áron, 6-7.000 forintért is találsz.

Jó alternatíva az Airbnb, 6-7.000 forintért két főre éjszakánként.

A szigeten népszerűek a Food Truck-ok, ahol 6-8 dollártól már kínálnak friss, finom ételeket. A boltokban körülbelül két-háromszoros árakkal kalkulálhatsz. Tahiti a legnagyobb, legnépesebb polinéziai sziget, nagyobb bevásárlóközpontokkal. Én sikeres módon itthon hagytam az összes rövid és fürdőnadrágom, így az első sétánk egy ruhaüzletbe vezetett. TATI Tahiti körülbelül egy itthoni alsó kategóriás boltnak felel meg. Tízezer forint körüli összegért 3 nadrágot is találtam, amit azóta is használok! Papetee közelében valamelyest használható a busz, azonban sokkal kényelmesebb az autóbérlés, illetve sok turista választja a stoppolást is a szigeten belül.

Galéria

Ajánlatok