accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A leggyönyörűbb szállás ahol életemben aludtam: víz feletti bungaló

utazomajom /

Ha a világ másik felére utazik az ember, ahol az egyik leggyönyörűbb a tenger és a vízi világ, érdemes fontolóra venni egy jobb szállás lefoglalását – garantáltan életre szóló élmény.

Moorea a Francia Polinézia szigetcsoport része, közel a főszigethez, Tahitihez. Repülővel és komppal is egyaránt megközelíthető. A repülőút mindössze 10-15 perc, a komp sem vesz fél óránál több időt igénybe. Azonban ha más szigeteket is meglátogatnál, mondjuk Bora-Bora-t, akkor érdemes elgondolkodni az Air Tahiti Pass beszerzésén, amivel fix összegért szabadon utazgathatsz a szigetek között.

Moorea kellően nagy ahhoz, hogy érdemes legyen autót bérelni, és kellően sok látnivalóval is büszkélkedik. A sziget körül végig egy kis forgalmú út vezet, így amikor csak kedvünk támad, megállhatunk fotózni. Előre szólok, hogy annyit képtelen leszel kattintani amennyi visszaadja azt a csodát, amit látni fogsz.

Tornaóra a helyi iskolában. Focival töltik az időt a gyerekek!

A sziget ezernyi látnivalójáról külön bejegyzésben fogok beszámolni, most jöjjön a hotelünk.

Sofitel Moorea Ia Ora Beach Resort

A sziget elhelyezkedésének szempontjából biztosan a legjobb szállodának mondható a Sofitel Resort. Nekünk az Amazon Travel segített a választásban. Egy kristálytiszta vízű csendes öbölben helyezkedik el, körülötte pedig trópusi növényekkel teli zöld hegycsúcsok magasodnak. Naplementére értünk a szállásra, ahol ez a látvány fogadott.

A víz feletti bungalók mögött magasodó pálmák a filter nélküli naplementében. Elképesztő!

Minden utazó bakancslistáján szerepel, hogy legalább egy éjszakát töltsön el víz feletti bungalóban. Ha valahol, akkor itt érdemes kipipálni ezt a pontot képzeletbeli listán. Már csak azért is, mert Francia Polinéziából származik a turistáknak kialakított cölöpökön álló víz feletti kunyhó ötlete, amit először a néhány amerikai bróker vetett fel még az 1960-as évek elején.

A Sofitel Resortban a nagy méretű bungalóhoz saját terasz tartozik, ahonnan közvetlenül elérhető az óceán. Még külső kis tusoló is rendelkezésre áll, ha a sós vizet egyből lemosnád magadról.

A kristálytiszta vízben cölöpökön sorakoznak a házikók.

Az óceán élővilága káprázatos. Színes halak százai úszkáltak a házunk alatt. Közvetlenül a lépcsőnknél lévő koralloknál egy bohóchal család lakott. Sűrűn úsztam oda megcsodálni őket. Az egyik délután még ráják is tiszteletüket tették az öbölben. A jó elhelyezkedés miatt nincsenek nagy hullámok, a látási viszonyok kitűnőek, ezért jobb és kényelmesebb sznorkelezési lehetőséget elképzelni sem lehetne.

Ha nem szeretsz vízbe menni, és tegyük fel még a szobát sem hagynád el, akkor se csüggedj. A nappali üveg padlóján még akkor is láthatod az élővilágot, akár éjszaka is, hiszen egy belső kapcsolóval a bungaló alatti lámpát is használhatod.

Padlóba épített üvegen keresztül éjszaka is figyelheted a halakat a szobából.

A trópusi kertben további szobák találhatók idilli környezetben. A resort két étteremmel és egy hatalmas medencével is rendelkezik. Külön kiemelném a reggelit, ami több, mint bőséges. Ráadásul a nyitott teraszon keresztül közvetlenül az óceánra nézve fogyaszthatod a nap első étkezését. Frissen facsart gyümölcslevek közül a mangó és a banán volt a kedvencem. Legalább tíz féle friss pékárú, sajt, joghurt közül választhattunk, de megtalálhatóak főleg az ázsiaiaknak fontos reggeli ételek mint a rizs, és a különböző szószok.

Képzeljétek, a minibár benne van az árban és minden nap teljesen újratöltik. A recepción javasolták, hogy pakoljunk ki belőle mindent minden este, akkor is, ha nem ittuk meg! 🙂

A szállodára jó kilátás nyílik a felső betonútról is.

Ha strandolni szeretnél a fehérhomokos tengerparton, akkor a szálloda közvetlen közelében néhány perces sétával elérhető a sziget legszebb partja, a Temae Beach.

Temae Beach közvetlenül a resort mellett.

Ha egyszer ellátogatsz Francia Polinéziára, akkor nehéz lesz már szebb helyre utaznod a későbbiekben. Sok helyen voltunk már, de ilyen gyönyörű, rendezett, tiszta szigettel még nem találkoztunk a világban.

Az utazásunk az Amazon Travel támogatta. Személyes tapasztalataik alapján esett a Sofitel Hotelre a választásunk. Mielőtt nekilátsz a tervezésnek, érdemes velük felvenned a kapcsolatot!

Galéria

Ajánlatok